Stația GPL, care aparţine fiului primarului din Caracal, funcționa ilegal. Primar Crevedia: „Nu mai aveau voie să vândă la butelii”

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

26 aug. 2023, 21:21
Stația GPL, care aparţine fiului primarului din Caracal, funcționa ilegal. Primar Crevedia: „Nu mai aveau voie să vândă la butelii”

UPDATE: ‘Stația GPL care a explodat la Crevedia aparține familiei primarului din Caracal Ion Doldurea’, a spus jurnalista Roxana Ciucă, la România TV.. „Am plecat de urgență din străinătate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre România. Într-adevăr, această stație care a luat foc este a fiului meu Ionuț. Ionuț este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcționa stația respectivă! Eu nu știu ca băiatul meu să fi făcut ilegalități!  Înțeleg că sunt și 2 pakistanezi muncitori, dați dispăruți”, a spus acesta pentru România TV.

Primarul din Crevedia, Petre Florin, afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU. ”Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, explică el.

Primarul din Crevedia, Petre Florin, a declarat, la Digi 24, că echipajele de intervenţie nu pot face mare lucru, întrucât încă arde.

”Au scos o cisternă, mai sunt două în incinta care stă să se prăbuşească. E foarte gravă stuaţia. Avem câteva victime, le-au luat pe targă, elicopterul SMURD este şi el aici. Aşteptăm să intervină pompierii. Flăcările se duc spre locuinţe. Sperăm să lichideze cât mai repede”, a spus el.

Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 16 sunt răniți. UPDATE: noi explozii, sunt răniţi şi jurnalişti. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO
Primarul a explicat că acolo era mai degrabă un depozit GPL: ”Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

El a oferit câteva informaţii pe care le avea despre victime.

”Una dintre victime va pleca cu elicopterul SMURD, am înţeles că nu găsesc doi muncitori care erau acolo. Încă nu se ştie dacă au fost azi la muncă. Cei care au fost scoşi de acolo nu se poate vorbi cu ei, sunt pe targă”, a mai spus primarul.

Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. ”Dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele vor fi transferate imediat în străinătate”

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de 300 de metri. Efectivele de intervenţie au fost suplimentate. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că sunt persoane decedate, fără a preciza numărul acestora. Opt ersoane au fost transportate la spitale. Primarul din Crevedia afirmă că acolo era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU. Ministrul Sănătăţii afirmă că dacă nu vor fi locuri în spitalele specializate pentru arşi, victimele vor fi transferate în străinătate sau la alte spitale de mari arşi din ţară.

Şase victime ale exploziei care s-a produs, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri „considerabile” pe suprafaţa corpului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte, ele prezentând atac de panică şi vărsături, arată sursa citată.