Primarul din Copşa Mică a mers pe jos până la Bucureşti. Guvernul i-a dat un răspuns care se termină la jumătatea frazei

Tudor Mihalache, primarul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care a mers pe jos până la Bucureşti, a primit, după o lună, de la Secretariatul General al Guvernului, un răspuns care se termină la jumătatea frazei: "Urmează ca, în termenul legal, instituţiile sesizate să". Documentul este semnat de un director, dar semnătura nu este însoţită de niciun nume.

18 nov. 2017, 18:43

Tudor Mihalache a primit, la o lună după ce a lăsat un memoriu la Guvern în care explică problemele cu care se confruntă comunitatea sa, un răspuns care se termină la jumătatea frazei. Documentul are antetul Secretariatului General al Guvernului, este semnat de unul dintre directori, dar fără a exista numele unei persoane care-şi asumă cele scrise.

Primarul se declară dezamăgit de răspunsul primit şi spune că se aştepta la mult mai mult din partea autorităţilor, cel puţin să primească un răspuns coerent, scrie news.ro.

Tudor Mihalache, nemulţumit de faptul că instituţia ar putea avea conturile blocate pentru că Ministerul Mediului nu a plătit lucrările de apă şi canalizare, a pornit, în 18 septembrie, pe jos până la Bucureşti, dorind să atragă atenţia asupra localităţii sale. El a ajuns la Bucureşti zece zile mai târziu, fiind întâmpinat la intrarea în Capitală de către liderul PNL, Ludovic Orban, şi a depus memorii la Adrministraţia Prezidenţială, Guvern şi Ministerul Mediului.

Totul a pornit de la o Ordonanţă de Guvern, din 2007, care stipula introducerea apei şi canalizării din fonduri guvernamentale în două oraşe puternic afectate de poluare: Copşa-Mică şi Zlatna.

Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrările pentru reţeaua de apă-canalizare, angajându-se că va plăti integral lucrările, însă, până în prezent, a plătit aproximativ 50% din banii pe care îi datorează constructorului, deşi acesta a efectuat lucrările aproape în totalitate.

Firma a acţionat în judecată Primăria Copşa-Mică şi a câştigat, existând o sentinţă definitivă care obligă la plata a 700.000 de lei, bani pe care Primăria nu îi are.