Primarul din Nana: Mi-ar face plăcere să o cunosc pe Ioana Băsescu, poate la culesul grâului! VIDEO

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a declarat, marţi, la finalul audierii în comisia parlamentară de anchetă, că nu a fost contactat niciodată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu şi că nu l-a interesat nici terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, pentru că era proprietate privată.

14 ian. 2014, 10:05
Primarul din Nana: Mi-ar face plăcere să o cunosc pe Ioana Băsescu, poate la culesul grâului! VIDEO

El a mai spus că fiica preşedintelui nu a trecut prin comuna pe care o conduce, după ce a cumpărat pământul, potrivit Mediafax.

„Mi-ar face plăcere să o cunosc, dar nu a trecut. Probabil are altă treabă. Când o veni la culesul grâului, poate fac cunoştinţă cu ea”, a comentat primarul comunei Nana.

VEZI ŞI Prefectul de Călăraşi: Reconstituirea dreptului de proprietate în zona Nana s-a făcut legal

Gheorghe Dobre a declarat că a prezentat comisiei documentele cerute, urmând să aducă şi alte acte, care să ateste toate suprafeţele de pe raza comunei Nana şi care se referă la punerea în posesie, la constituire şi la reconstituire.

El a ţinut să precizeze că nu a fost contactat niciodată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu.

„V-o spun pe cuvântul de onoare”, a adăugat el, menţionând că nu ştie nici de alte persoane din primărie care să fi luat legătura cu Adrian Rădulescu.

„Eu vă spun că la primărie nu l-am văzut intrând, să vorbească cu cineva. Dacă a venit în lipsa mea, dar eu nu am auzit aşa ceva. (…) Niciodată nu a venit cineva la mine să mă întrebe de suprafaţa asta de teren, se vinde, a cui e, cum e? Nu m-a întrebat nimeni”, a mai spus Dobre.

Potrivit primarului comunei Nana, tranzacţiile cu terenuri nu se fac în primărie, ci la notariat şi la judecătorie. „De la Primărie se solicită un certificat fiscal, dar primăria, alt document cu privire la aceste tranzacţii, nu face”, a mai spus Dobre.

El a ţinut să mai arate că a aflat de tranzacţia cu teren a familiei preşedintelui Traian Băsescu când au fost aduse documentele de la Registrul Agricol, pentru înscriere.

Primarul comunei Nana a afirmat că nu au existat niciodată terenuri în administrarea Institutului de la Fundulea.

Despre reconstituirea dreptului de proprietate, primarul comunei Nana a spus că toate procedurile de repunere în posesie s-au desfăşurat corect.

Despre achiziţionarea de către secretara comunei a unei suprafeţe de teren de 50 de hectare, în Nana, pe care apoi a vândut-o aceleiaşi firme care a vândut terenul şi fiicei preşedintelui Băsescu, primarul Gheorghe Dobre a declarat că aceasta a vândut terenul pentru că soţul ei a suferit un transplant şi a avut nevoie de bani.

Întrebat dacă secretara comunei, Tudoriţa Nicolae, este „liantul” între firma care a vândut terenul către Ioana Băsescu şi consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, primarul Gheorghe Dobre a spus că nu crede acest lucru, dar a confirmat faptul că secretara comunei a avut asociaţia agricolă care a lucrat acel pământ, în arendă, înainte de a fi vândut.

„Din moment ce s-au pus la dispoziţie documente, cine l-a lucrat, cum l-a lucrat, mai mult de atât ce discuţii să am eu cu secretara? Era un teren proprietate privată pe care eu, în afară că îşi plăteşte la timp datoriile, la primărie, nu m-a interesat nici persoana şi nici suprafaţa (…) Obiectivul meu este comuna în sine, nu tranzacţiile de terenuri”, a mai spus el.

Întrebat dacă au venit şi alte persoane publice să cumpere teren în Nana, după achiziţia făcută de familia preşedintelui Traian Băsescu, în condiţiile în care se vehiculează informaţia că democrat-liberala Elena Udrea ar fi achiziţionat teren în apropierea comunei, Gheorghe Dobre a spus: „Suntem o comună de excepţie. Chiar şi ca denumire, Nana este singura din ţară. Nu a venit (nimeni – n.r.). Dacă vine, vă informez cu toată plăcerea”.