Primarul din Ştefăneştii de Jos, acuzat că a violat o minoră, a fost lăsat în libertate

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Ştefan Ionel Robert, acuzat că a violat o minoră, a fost lăsat în libertate.

11 iun. 2021, 19:03
Primarul din Ştefăneştii de Jos, acuzat că a violat o minoră, a fost lăsat în libertate

După ce a fost reţinut seara trecută, alături de alte două persoane, la mai bine de trei ani de la abuzurile la care a fost suspusă minora, edilul ilfovean a fost lăsat vineri în stare de libertate.

Procurorii de la Parchetul Buftea l-au pus în libertate pe Ştefan Ionel Robert, primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut joi seară pentru acuzația de violare a unei minore, potrivit unui comunicat al Parchetului.

Deși polițiștii au propus ca parchetul să ceară unei instanțe arestarea preventivă a suspectului, procurorii au refuzat acest lucru și l-au pus în libertate pe primar. Potrivit parchetului Buftea, ”nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza reținerii, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate”.

Angajaţii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut ieri 3 persoane, bănuite de viol, inclusiv pe primarul comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, liberalul Ştefan Ionel Robert.

„La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive, suspecţii fiind sub puterea măsurii preventive a reţinerii. Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost revocată măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate. Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanţă cu dispoziţii privind activităţile ce urmează a fi efectuate”, se arată în comunicatul Parchetului de vineri.

Ștefan Ionel Robert a candidat pentru cel de-al doilea mandat de primar în comuna Ștefăneștii de Jos, Ilfov, din partea Partidului Naţional Liberal.

În 2016 a ajuns la conducerea primăriei, iar la alegerile locale din 2020 primarul Ionel Robert Ștefan a fost implicat intr-un  incident în secția de votare. Primarul ar fi apucat de gât și l-ar fi lovit bărbatul aflat în secția de votare.


loading...