Primarul din Sângeorz-Băi, condamnat la un an de închisoare. Traian Ogâgău a refuzat să sufle în etilotest

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat să sufle în etilotest şi să îi fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Acesta s-a urcat la volan sub influenţa alcoolului.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 15:13
Primarul din Sângeorz-Băi, condamnat la un an de închisoare. Traian Ogâgău a refuzat să sufle în etilotest

Pe numele acestuia a fost deschis dosar penal, după ce şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea ţinând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului.

Citeşte şi: VIDEO. Mii de oameni îl felicită pe primarul din Sângeorz-Băi care şi-a abuzat fiica! Fără măşti, toată lumea cântă

Apelul formulat de primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, la sentinţa dată în luna iulie de Judecătoria Năsăud, prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prevelarea de mostre biologice, a fost respins, luni, de Curtea de Apel Cluj, scrie Agerpres. Decizia este definitivă. Dosarul privind refuzul de a i se preleva mostre biologice a fost înregistrat la Judecătoria Năsăud în decembrie 2018, iar sentinţa a fost dată după un an şi jumătate.

Conform deciziei publicate pe site-ul judecătoriei, Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care ar trebui să urmeze un curs de legislaţie rutieră şi să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, chiar în cadrul primăriei pe care o conduce.

Incidentul a avut loc în anul 2016. Primarul Traian Ogâgău a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, iar oamenii legii i-au cerut să sufle în etilotest. Edilul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi prelevarea de probe biologice, conform presei locale.

Traian Ogâgău a câştigat, în urmă cu două săptămâni, cel de-al doilea mandat de primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Traian Ogâgău a fost exclus din PNL și a devenit independent, din cauza unor probleme penale, dar, cu toate acestea, a fost susținut de PNL.