Primarul din Sovata, atacat de urs. A reușit să împuște animalul de la doi metri

Incident șocant la o partidă de vânătoare! Primarul din Sovata a fost atacat de urs. El a reușit să împuște animalul de la doi metri.

15 nov. 2022, 11:39
Primarul din Sovata, atacat de urs. A reușit să împuște animalul de la doi metri

Primarul din Sovata a fost atacat de urs. Incidentul s-a petrecut sâmbătă în timpul unei partide de vânătoare. Un urs speriat și hăituit de câini a ieșit dintre tufe la mică distanță de primarul orașului Sovata Fülöp László Zsolt, cu intenția vădită de a-l ataca pe acesta, scrie punctul.ro. Edilul nu s-a pirdut cu firea şi a împușcat mortal ursul de la mai puțin de 2 metri.

Citeşte şi: Tânăr de 24 de ani împuşcat de un prieten în timpul unei partide ilegale de vânătoare

„La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Sovata au fost sesizați cu privire la faptul că, în cadrul unei partide de vânătoare organizate pe fondul cinegetic al unei asociații de vânătoare de pe raza localității Măgherani, un urs ar fi atacat un vânător, care în legitimă apărare l-ar fi împușcat.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, respectiv în cadrul unei partide de vânătoare, un urs ar fi fost împușcat după ce ar fi încercat să atace un bărbat în vârstă de 30 de ani.

În urma executării focului de armă, ursul a decedat”, a transmis Poliţia.

Citeşte şi: Bărbat împuşcat în timpul unei partide de vânătoare, în Constanţa

Polițiștii au ridicat arma și un tub de cartuș, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, ursul a fost predat lucrătorilor din cadrul D.S.V.S.A. Mureș, în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și braconaj.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.