Primarul din Ștefăneștii de Jos, săltat de DIICOT în dosarul în care este acuzat că a abuzat sexual o fată de 13 ani

Scandal sexual, încheiat cu mascați și cătușe. Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost săltat de DIICOT, într-un dosar în care este acuzat că a abuzat sexual o fată de 13 ani. Potrivit anchetatorilor, la dosar ar exista interceptări în care soția primarului ar fi spus ca a dat 40.000 de euro mita pentru a-l scapă de închisoare pe bărbat. Potrivit surselor, în dosar au fost reţinute şi alte persoane.

11 feb. 2022, 16:36
Primarul din Ștefăneștii de Jos, săltat de DIICOT în dosarul în care este acuzat că a abuzat sexual o fată de 13 ani

DIICOT a efectuat percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor. Robert Ștefan, primarul din Ștefăneștii de Jos, suspectat că a violat o fată de 13 ani, a fost ridicat de DIICOT, potrivit România TV. În dosar au fost reţinute şi alte persoane.

Procurorii susţin că suspecţii din acest dosar au traficat şi exploatat sexual în mod constant, în perioada 2017-2018, o minoră în vârstă de 13 ani.

„În vederea îngreunării anchetei penale şi împiedicării tragerii la răspundere a autorilor, suspecţii au întreprins demersuri constând în influenţarea declaraţiilor fetei în faţa organelor judiciare, prin oferirea de foloase patrimoniale şi exercitarea de ameninţări asupra familiei sale. De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra unui martor denunţător, care a necesitat 11 – 12 zile de îngrijiri medicale, în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare. În cadrul audierilor, minora a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de procedură penală”, mai spune DIICOT într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că, edilul din Ștefăneștii de Jos ar fi fost dat pe mâna autorităților de șoferul primăriței din Dascălu, care ar fi aflat, întâmplător, că acesta ar fi abuzat sexual o copilă de 13 ani, pe care ar fi lăsat-o și însărcinată.

Bărbatul a mers acasă la fetița de care ar fi abuzat primarul din Ştefăneştii de Jos şi a filmat-o pe aceasta în timp ce povestea calvarul pe care l-a trăit.

Mai mult, anchetatorii ar avea la dosar şi înregistrări cu soția primarului când spunea, în iunie anul trecut, imediat după ce acesta a fost reținut, că bărbatul ei va fi eliberat pe motiv că „au dat ei cui trebuie suma de 40.000 de euro”.

Citeşte şi: Primarul din Ştefăneştii de Jos a fost reţinut. Ştefan Ionel Robert a fost ridicat de poliţişti după ce a fost acuzat că a violat o minoră!

Primarul din Ştefăneştii de Jos – judeţul Ilfov, Robert Ştefan, a mai fost reţinut în iunie 2021, pentru viol, însă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a decis atunci ca el să fie cercetat în libertate.

Din investigațiile procurorilor ar fi rezultat că în 2018, minora a născut un copil la maternitatea Polizu din Capitală. Cercetările ar fi început încă din noiembrie 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor. În februarie 2021 s-ar fi înregistrat și un denunț, iar cele două dosare au fost comasate.

În urma investigațiilor efectuate au fost identificați autorii faptelor cercetate, totodată fiind dispusă și schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în viol, fiind extinsă urmărirea penală și față de infracțiunile de șantaj și influențarea declarațiilor.