Primarul din Târgu-Mureş pus la punct de etnia romă! „Îl aducem în faţa unui stabor ţigănesc. Trebuie să dea socoteală”

Mai multe asociaţii de romi din Transilvania vor să îl pună la punct pe primarul din Târgu-Mureş şi să îl aducă în faţa unui stabor ţigănesc, care să îl judece pentru declaraţiile legate de anchetele sociale obligatorii.     

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 20:07
Primarul din Târgu-Mureş pus la punct de etnia romă! „Îl aducem în faţa unui stabor ţigănesc. Trebuie să dea socoteală”

Reprezentantul mai multor asociații ale romilor din Transilvania, Aurel Pascu, a declarat faptul că va fi întocmită o scrisoare deschisă, adresată forurilor europene prin care se condamnă discriminarea romilor.

Citeşte şi: Anchetă socială pentru cuplurile care îşi doresc să aibă copii! Ce condiţii rasiste trebuie să îndeplinească

„Vrem să îl aducem pe primarul din Târgu-Mureș, Dorin Florea, în fața unui stabor țigănesc, să îl judece pentru declarațiile făcute despre anchetele sociale obligatorii în cazul femeilor rome care nasc mai mulți copii, având în vedere că, în județul Mureș, există comunități rome care respectă tradițiile. Facem acest demers și pentru că se presupune că Dorin Florea face parte din etnia romă și va trebui să dea socoteală, mai ales că a fost votat de romii din Târgu-Mureș la alegeri, astfel că nu putea ajunge primar, într-un oraș unde sunt români, dar și mulți maghiari, fără voturile noastre. De asemenea, vom întocmi o scrisoare deschisă pe care o vor adresa forurilor europene prin care condamnăm discriminarea romilor”, a spus Pascu.

Aurel Pascu susţine că asociațiile romilor nu doresc să se ajungă la punctul în care femeile de etnie romă să fie sterilizate exact ca în anii 1990.

„Ungaria acordă facilități pentru creșterea natalității, iar România vrea să stopeze creșterea populației. Copiii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu și nu ne putem opune ca femeile rome, care sunt mai aprige la pat, să nu dea naștere la copii. Noi susținem ca femeile rome să nască și câte 10 copii. Probabil că îi este cuiva frică de populația romă, să nu ajungă peste câțiva ani, mai numeroasă decât populația românească”, a conchis Aurel Pascu.

Citeşte şi: CNCD s-a autosesizat în cazul primarului municipiului Târgu Mureş. Dorin Florea, chemat la audieri după declaraţiile rasiste

Decizia acestuia vine după ce primarul din Târgu-Mureş a susţinut faptul că populaţia trebuie conştientizeze responsabilitatea creşterii şi formării unui copil, iar pentru acest lucru trebuie introduse anchete spciale obligatorii pentru cuplurile care îşi doresc să aibă copii. Acesta a adăugat că propunearea să nu incită la rasism, ci la responsabilitate şi a avertizat că România se confruntă cu „o bombă socială” care „va exploda”.