Primarul din Târgu Secuiesc candidează, deşi este judecat pentru luare de mită

Primarul municipiului Târgu Secuiesc din judeţul Covasna, Racz Karoly, judecat pentru luare de mită, va candida la alegerile locale din iunie pentru un nou mandat, a anunţat, joi, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 15:40
Primarul din Târgu Secuiesc candidează, deşi este judecat pentru luare de mită

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat că primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, este susţinut de organizaţia locală a PCM şi a primit un vot de încredere şi din partea preşedinţiei organizaţiei judeţene pentru a candida pentru un nou mandat.

Kulcsar Terza şi-a exprimat încrederea în nevinovăţia primarului Racz, acuzat de luare de mită, apreciind că în acest caz se poate vorbi de o înscenare politică.

Până în prezent, în afară de Racz, Johann Taierling (PPMT) şi senatorul UDMR Bokor Tibor şi-au anunţat dorinţa de a-şi depune candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Secuiesc.

Racz Karoly, care a stat în arest preventiv timp de 28 de zile, sub acuzaţia de luare de mită, şi-a reluat, în 11 aprilie 2011, atribuţiile de primar în Târgu Secuiesc, după ce Curtea de Apel Braşov a dispus judecarea lui în stare de libertate.

Primarul Racz a fost trimis în judecată de procurorii DNA Braşov, pentru luare de mită în formă continuată (zece acte materiale).

Procesul a început în luna mai a anului trecut, la Tribunalul Covasna, până în prezent având loc mai multe audieri ale martorilor.

Primarul Racz Karoly se află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.