Primarul Londrei a avut probleme la un test pentru măsurarea IQ-ului

Primarul Londrei, conservatorul Boris Johnson, nu a reuşit să rezolve, marţi, într-o emisiune radiofonică transmisă în direct, un mini-test pentru măsurarea coeficientului intelectual, la acre a fost supus în contextul polemicii provocate de unele declaraţii ale sale referitoare la capacităţile intelectuale ale unora dintre britanici, transmite EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 dec. 2013, 21:05
Primarul Londrei a avut probleme la un test pentru măsurarea IQ-ului

Într-un discurs rostit recent, edilul Londrei a afirmat că persoanele cu capacităţi intelectuale ‘limitate’ întâmpină mai multe dificultăţi în viaţă pentru a se realiza, afirmaţii ce i-au atras critici din partea presei britanice. În opinia lui Johnson, care a apreciat drept ‘relevante’ testele de inteligenţă, inegalitatea care există în Marea Britanie ar fi imposibil de eradicat deoarece, persoanele ‘sunt deja departe de a fi egale în privinţa capacităţilor intelectuale’.

În timpul programului de radio al postului londonez LBC, Johnson nu a putut totuşi răspunde, marţi, la unele întrebări ‘oficiale’ extrase din testele de inteligenţă. De exemplu, realizatorul l-a întrebat câte mere ar avea dacă ar lua două din trei, iar Johnson a răspuns ‘multe mere, colega’, pentru ca apoi să spună râzând ‘un măr’. Jurnalistul l-a corectat însă explicându-i că dacă ar lua două mere, ‘ar avea două mere’.

VEZI ŞI Farsă între primari: Edilul Londrei l-a păcălit pe cel din Rio că îi dă steagul olimpic VIDEO

În încercarea de a corecta cele afirmate în recentul său discurs, Johnson a explicat că, în realitate, dorea să spună că ‘există prea multă inegalitate’ în ţară. ‘Discursul meu era în realitate un avertisment. Există un decalaj care se adânceşte între bogaţi şi săraci, nu există niciun fel de îndoială… Cred că este ruşinos şi trist’, a spus el.