Primarul PSD din Botoşani, denunţat la DNA chiar de soţul presupusei amante pe care a angajat-o la primărie. Bărbatul spune că edilul a umplut un bulevard din oraș cu florile preferate ale femeii

Detalii picante ies la iveală în ancheta demarată de DNA în cazul primarului PSD din Botoșani, Cosmin Ionuț Andrei, acuzat că și-a angajat amanta ilegal în Primărie. Soțul amantei spune că edilul a umplut un bulevard din oraș cu florile preferate ale femeii.

03 feb. 2024, 16:25
Primarul PSD din Botoşani, denunţat la DNA chiar de soţul presupusei amante pe care a angajat-o la primărie. Bărbatul spune că edilul a umplut un bulevard din oraș cu florile preferate ale femeii

Primarului PSD din Botoșani, Cosmin Ionuț Andrei, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite. Potrivit hotnews.ro, care citează informații din ordonanța DNA, denunțătorul în acest caz a fost chiar soțul amantei sale, care l-a reclamat pe edil procurorilor anticorupție, după ce a găsit în casă subiectele de examen și și-a dat seama cum s-a angajat nevasta lui în Primărie.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba despre coaliție: ”Va rezista 100%. Suntem nevoiți să conviețuim”

Anchetatorii DNA arată în ordonanţă că, din primele verificări, a rezultat că soţul candidatei a intrat în posesia înscrisurilor conţinând variantele de subiect ce îi fuseseră furnizate soţiei sale, cu o zi înainte de susţinerea examenului, înscrisurile aflându-se în incinta locuinţei celor doi soţi.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25 ianuarie, ofiţerul de poliţie judiciară delegat în cauză a luat legătura, telefonic, cu numitul Cristian-Maricel Hriţcu, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind şofer pe TIR şi că deţine nişte înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26 august 2021 susţinut de soţia sa Cristina-Geanina Hriţcu pentru ocuparea unui post la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Botoşani. Aceste înscrisuri le are de la soţia sa, care le-a primit în vara anului 2021 şi pe care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Cristian-Maricel Hriţcu le-a luat şi le-a depozitat într-un imobil din municipiul Botoşani la care are acces prietenul său”, se menţionează în document.

Citește și: VIDEO Imagini virale necenzurate cu Piedone. Primarul Sectorul 5 a explicat pe Facebook ce s-a întâmplat

Audiată acum de procurori, femeia a recunoscut că primarul, „cu care se afla în relații apropiate”, i-a „suflat” subiectele.

„Fiind audiată în data de 25 ianuarie, martora Cristina-Geanina Hriţcu a confirmat primirea variantelor de subiecte propuse de membrii comisiei de concurs din 26 august 2021, cu o zi înaintea susţinerii examenului, respectiv în data de 25 august 2021, direct de la primarul municipiului Botoşani, Cosmin-Ionuţ Andrei, cu care martora se afla în relaţii apropiate. Martora a precizat că în vara anului 2021 a purtat discuţii cu primarul municipiului Botoşani, Cosmin-Ionuţ Andrei, referitoare la posibilitatea ocupării unuia dintre cele trei posturi scoase la concurs în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe, unitate aflată în subordinea primăriei.

Martora i-a transmis primarului faptul că ar ajuta-o dacă materialul de învăţare s-a restrânge la anumite variante de subiecte. În acest context, chiar înainte de ziua susţinerii concursului, primarul Cosmin-Ionuţ Andrei i-a dat nişte înscrisuri tehnoredactate conţinând variantele de subiecte ce urmau a fi date la concurs, sens în care s-a întâlnit cu acesta, în oraşul Botoşani, într-un loc stabilit de cei doi. (…) Martora arată că ulterior a rătăcit prin casă înscrisurile pe care le-a primit de la primarul Cosmin-Ionuţ Andrei reprezentând variantele de subiecte, acestea fiind găsite, apoi, de către soţul ei, care în vara anului 2023 i-a confirmat că înscrisurile se află la el, în păstrare”, arată procurorii.

Cristian Hrițcu i-a turnat pe cei doi la DNA, iar pentru Știrile Pro TV a povestit cum a aflat că soția lui este amanta primarului din Botoșani.

„Eram plecat la muncă și soția a început o relație cu domnul primar, care a durat aproape doi ani de zile. Am prins cum vorbeau la telefon amândoi și, după aia, ușor-ușor am aflat toată povestea și cu angajarea. S-a cunoscut cu el în iunie 2021, exact după ziua lui”, a declarat bărbatul.

Bărbatul a mai povestit că primarul Cosmin Andrei a umplut bulevardul principal din Botoșani cu lalele și crini imperiali doar pentru că sunt florile preferate ale femeii. „Botoșaniul are lalele și crini imperiali pe bulevard doar pentru că sunt florile preferate ale soției mele. N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crin imperial”, a spus soțul femeii. Cei doi soți sunt acum în proces de divorț.

Femeia în vârstă acum de 38 de ani este în continuare angajată a Primăriei Botoșani. Ea a declarat că pentru concursul cu pricina s-a pregătit, așa că l-a promovat pe merit.

Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în PSD. „În ce mă privește, îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile care mi se vor solicita, astfel încât situația să se lămurească în cel mai scurt timp posibil”, a scris Cosmin Andrei.