Primarul Sectorului 1, despre suspendarea avizului de mediu pentru PUZ în Pădurea Băneasa şi Herestrău: Nu se va tăia niciun copac

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, afirmă că decizia prin care Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru PUZ Sector 1 va fi contestată. Edlul precizează că preciză că, atât Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, cât și europarlamentarul USR Clotilde Armand, au dezinformat în momentul în care au susţinut că zone din Pădurea Băneasa şi din Parcul Herestrău ar urma să devina construibile, conform profit.ro.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 20:13
Primarul Sectorului 1, despre suspendarea avizului de mediu pentru PUZ în Pădurea Băneasa şi Herestrău: Nu se va tăia niciun copac

Mai mult decât atât, edilul declară că nu va fi tăiat niciun copac din Pădurea Băneasa, iar Parcul Herăstrău este zonă protejată, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, conform profit.ro.

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a postat un mesaj pe Facebook prin care susţine că Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa.

Citeşte şi: Construcţiile din Parcul Herăstrău şi Pădurea Băneasa, suspendate de Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au suspendat PUZ-ul Sectorului 1

„Tribunalul București a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa și alte spații verzi din sectorul 1. Acțiunea a fost inițiată de 5 ong-uri: Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai și Asociația Protecția Lacului Băneasa” , este mesajul postat de candidat.

Potrivit candidatului la Primăria Capitalei, ”fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat Sectorul 1”. 

”Este procesul cu nr. 169 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul pe litigii de mediu, construcții și protejarea patrimoniului”, a mai scris Nicușor Dan. Asociația Salvați Bucureștiul a precizat că ”judecata s-a desfășurat în mod fulger”.

”Dacă a nu lăsa să se taie niciun copac din Pădurea Băneasa înseamnă a desfigura, atunci înseamnă că nu cunoaștem limba română. Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan, ceea ce înseamnă că nu se va mai tăia niciun pom. Eu salvez pădurea”, a declarat Tudorache, arată news.ro.

În ceea ce privește Parcul Herăstrău, primarul Sectorului 1 a declarat faptul că acesta este zonă protejată aflată în administrarea Primăriei Capitalei.

”Se va demonstra că tot ceea ce au spus este sau dezinformare crasă sau neștiință sau prostie. Au dezinformat cetățenii Sectorului 1”, a afirmat Daniel Tudorache.

Primarul sectorului a precizat faptul că firma care a realizat Planul de Urbanism Coordonator al Sectorului 1, Vego Concept Engineering, și-a oferit gratuit serviciile și că o astfel de ofertă nu putea fi refuzată.

”Dispune suspendarea executării Deciziei nr. 3/23.03.2020 și Avizului de mediu emise de Agenția pentru Protecția Mediului, până la pronunțarea instanței de fond. Executorie de drept. Cu recurs care se depune la Tribunalul București – Secția a II a Contencios Administrativ și Fiscal în termen de 5 zile de la comunicare”, a decis marți Tribunalul București, la solicitarea mai multor asociații civice care contestă Planul de Urbanism al Sectorului 1.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.