Primarul Sectorului 2 intră în izolare pentru că soţia sa prezintă simptome de Covid 19

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 din Bucureşti, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că intră în izolare, soţia sa prezentând simptome specifice infecţiei cu SARS-COV-2. Edilul precitează că încă nu au primit rezultatul testelor, dar că şansa ca acestea să fie pozitive este destul de mare.

20 nov. 2020, 18:33
Primarul Sectorului 2 intră în izolare pentru că soţia sa prezintă simptome de Covid 19

Primarul Sectorului 2 spune că era conştient de faptul că riscul să intre în contact cu o persoană infectată este foarte mare, aşa că a avut grijă din timp să se pregătească pentru acest scenariu şi că va continua munca la primărie în online.

„De azi sunt posibil contact direct. Drept urmare intru în izolare acasă, dar continui să muncesc. Principalul atu al umanităţii a fost mereu puterea de adaptare. Indiferent de condiţii, am găsit mereu o cale să mergem mai departe. Acelaşi lucru l-am avut în minte când am pregătit din timp şi acest scenariu. Ştiam că oricât m-aş proteja există riscul ca cineva apropiat mie să contacteze această boală. Şi s-a întâmplat. Soţia mea prezintă simptome specifice Covid şi azi ni s-au recoltat probe pentru test. Aşteptăm rezultatul, dar e o şansă ridicată să fie pozitiv”, scrie Radu Mihaiu pe Facebook.

El precizează că îşi va continua munca online.

„Am solicitat încă de la preluarea mandatului să avem un plan clar în caz că se întâmplă. Voi sta în contact telefonic cu toţi cei din Primărie care au nevoie de asistenţa mea. Şedinţele zilnice le vom muta în sfera digitală. Atribuţiile oficiale vor fi preluate de viceprimarul desemnat pentru astfel de situaţii şi ne vom consulta zilnic pe subiectele care vor apărea pe biroul Primarului”, adaugă Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 asigură că a finalizat şi trimis spre Consiliul Local ce avea urgent în agenda de lucru

„Am pregătit proiecte de hotărâre atât pentru rectificarea bugetară, cât şi pentru burse. Bugetul a fost echilibrat. Am relocat toate sumele de la bunuri şi servicii şi de la investiţii pentru cheltuielile care nu se mai finalizează în acest an. De la DGAPI am luat sumele care nu s-au mai cheltuit fiindcă şcolile au fost închise. De la DGASPC am luat sumele de la proiectele de investiţii care au fost îngheţate din cauza covid. De la Reabilitări am luat sumele de la proiectele care nu au început fiindcă programul s-a mişcat greu şi şantierele au fost deschise foarte târziu. Am oprit toate plăţile pentru cheltuieli făcute de ADP în afara planului bugetar pe modelul . Toate aceste cheltuieli se mută pentru anul bugetar următor şi acum prioritizăm ce arde acum”, precizează Radu Mihaiu.

Citeşte şi: Primul pacient cu COVID-19 din România care va fi tratat în străinătate. Familia sa a cerut să fie transportat cu avionul în Germania


loading...
Partenerii noștri