Primarul Sectorului 6 cere creşterea taxei anuale pe locurile de parcare. „Consiliul General să nu mai continue cu populismul”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, îi cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti să mărească taxa anuală de parcare în Capitală, pentru ca autoritățile să poată construi noi locuri de parcare.

25 ian. 2021, 11:11
Primarul Sectorului 6 cere creşterea taxei anuale pe locurile de parcare. „Consiliul General să nu mai continue cu populismul”

„Azi am ieșit pe teren, cu ochii peste tot. Mulţi cer politici tolerante faţă de maşinile abandonate pe spaţiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spaţiul verde. Pe principiul, „mai întâi să facem parcări”. Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la circa 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este spaţiu. Doar dacă luăm din spaţiul verde, ceea ce nu vrem! Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani şi să adopte o taxă pe locurile de parcare care să ne permită să construim parcări!„, a scris Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Ciprian Ciucu anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 6. „Sunt angajate familii întregi. Sunt clanuri. Voi reduce personalul”

În opinia primarului sectorului 6, ceea ce se poate face „fără bani mulţi şi repede”, pentru a înmulţi locurile de parcare, este eliberarea spaţiului public de maşinile abandonate.

„Şi vom face asta. Apoi, trebuie să avem politici de toleranţă zero faţă de nepăsare/nesimţire. Nu sunt adeptul politicilor de toleranţă zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună ştiinţă pe noroi îl duci pe trotuar, stradă şi în plămânii noştri, atunci plăteşti! În Tokyo (şi în Londra, dar nu ştiu sigur), nu-ţi poţi cumpăra maşină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun şi în cel alternativ, altfel vom continua să suferim”, a concluzionat Ciprian Ciucu.

Citeşte şi Dezvoltatorii nu primesc autorizaţie dacă nu fac şi locuri de parcare în Sectorul 5. Avertismentul primarului Piedone


loading...