Primarul Terec din Creaca se întoarce la PNL, după un periplu în PDL

Primarul comunei sălăjene Creaca, Eugen Terec, a anunţat, miercuri, că va demisiona din PDL şi se va înscrie în PNL, partid din care a mai făcut parte, spunând că pleacă de la democrat-liberali "din motive personale", dar şi pentru că a avut "aşteptări legate de alocările bugetare".

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 09:55
Primarul Terec din Creaca se întoarce la PNL, după un periplu în PDL

Primarul comunei Creaca, Eugen Terec, a declarat, miercuri, că va demisiona din PDL şi va trece la PNL Sălaj, decizia fiind bazată pe „motive personale”, pe care nu vrea să le comenteze.

„Voi trece din PDL la PNL Sălaj. Decizia mea e bazată pe motive personale, despărţirea de PDL se face civilizat, amiabil şi nu vreau să fie văzută ca o trădare, aşa cum unii ar putea specula. Nu vreau să dau amploare acestui demers. Şi eu, ca primar, am avut anumite aşteptări, ca fiecare cetăţean, faţă de comunitate şi faţă de alocările bugetare”, a spus Eugen Terec.

Preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, care este şi primarul Zalăului, a declarat că Eugen Terec se reîntoarce „acasă”, întrucât a mai fost membru PNL. „Am avut mai multe discuţii de-a lungul timpului cu Eugen Terec şi i-am tot sugerat să revină în PNL. Pe fondul unor neînţelegeri locale, în 2008, el a candidat pentru Primăria Creaca din partea PDL. Acum se reîntoarce acasă. Reîntoarcea lui la PNL este un câştig, pentru că este un primar bun, care ştie ce face cu echipa şi care va aduce voturi pentru USL”, a afirmat Căpîlnaşiu.

Potrivit liderului PNL Sălaj, Eugen Terec ar fi putut trece la PNL chiar şi mai repede, „date fiind nemulţumirile faţă de modul în care a fost tratat de PDL şi de speranţele pe care şi le-a pus referitor la finalizarea unor investiţii din comună”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL Sălaj, Claudiu Bârsan a spus că, deocamdată, Eugen Terec nu şi-a depus demisia din partid şi că ar regreta dacă acesta ar pleca din PDL, „pentru că este un coleg şi un primar bun”.

Eugen Terec a fost membru al PNL Sălaj în perioada 2006-2008, când, înainte de alegerile locale, a demisionat de la liberali şi s-a înscris în PDL, candidând pe lista acestui partid. La vremea respectivă, Terec declara că trecerea la PDL a fost determinată de „neînţelegeri locale”.