Primăvara cea mai caldă din istoria SUA, înregistrată în 2012

Statele Unite au înregistrat anul acesta primăvara cea mai caldă de când se colectează asemenea date, de peste un secol, cu temperaturi mult peste media normală până în prezent, au anunţat joi autorităţile americane, citate de AFP.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 07:30
Primăvara cea mai caldă din istoria SUA, înregistrată în 2012

Statele Unite, cu excepţia statelor Alaska, Hawaii şi a teritoriilor de peste mări, au cunoscut anul acesta o temperatură medie de 13,9 grade Celsius din martie până în mai, cu 2,9 grade peste media constatată între 1901 şi 2000, potrivit datelor difuzate de Agenţia Oceanică şi Atmosferică Americană (NOAA).

Primăvara anului 2012 a înregistrat o temperatură medie de peste 1,1 grade Celsius, în raport cu cea mai caldă primăvară înregistrată anterior, cea a anului 1910.

Perioada din iunie 2011 până în mai 2012 este de asemenea cea mai caldă perioadă de 12 luni înregistrată în Statele Unite de când sunt colectate aceste date, cu o temperatură medie mai mare cu 1,8 grade Celsius faţă de media multianuală, a precizat Agenţia.

Oamenii de ştiinţă alertează în mod regulat opinia publică privind responsabilitatea emisiilor de dioxid de carbon legate de activitatea industrială în încălzirea globală. Aceste emisii de dioxid de carbon au crescut în 2010 în SUA, după ce începuseră o scădere, potrivit datelor oficiale.


loading...
Partenerii noștri