Primăvara dă semne că vrea să se instaleze. Vezi prognoza pe următoarele trei zile

Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru următoarele trei zile. Primăvara se pare că dă semne că vrea să se instaleze. Vineri, vremea se încălzeşte uşor şi maximele sunt pozitive. Pentru ziua de sâmbătă se anunţă cer variabil, cu mai mulţi nori, însă cu maxime până la 12 grade. Şi dumincă ne putem bucura de razele soarelui.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 16:04
Primăvara dă semne că vrea să se instaleze. Vezi prognoza pe următoarele trei zile

Vineri primăvara dă semne că vrea să se înstaleze aşa că vremea se încălzeşte uşor şi maximele sunt exclusiv pozitive, de la 2 grade în estul Transilvaniei până la 12 grade, poate chiar uşor mai mari în Banat.

Soarele e mai generos în Oltenia, în timp ce în celelalte regiuni norii acoperă cerul o bună parte a zilei, dar aduc precipitaţii pe arii restrânse. Plouă în Banat şi în Crişana. În Dobrogea printre stropii de ploaie se pot strecura câţiva fulgi de nea iar în Maramureş, Transilvania, Moldova şi în Muntenia aşteptăm precipitaţii mixte.

Vor fi condiţii de formare a poleiului. Vântul se intensifică doar local iar la munte, unde predomină ninsorile acestea sunt însoţite de vânt destul de tare.

Vremea se încălzeşte şi pentru bucureşteni chiar dacă cerul e temporar încărcat de nori şi ziua începe cu ceaţă. Vântul nu e foarte sprinten, iar la amiază în termometre se adună în jur de 8 grade, uşor peste normalul datei din calendar.

Sâmbătă meteorologii prognozează cer variabil, cu mai mulţi nori. Doar temporar în est şi în zona Carpaţilor Orientali unde în primele ore ale zilei mai cad câteva ninsori slabe. Vântul e destul de sprinten în Moldova şi în Dobrogea, iar la munte suflă încă în rafale. Maximele termice, o idee mai mici decât cele de sâmbătă în vest, în nord şi în centru, pleacă de la 1,2 grade în estul Transilvaniei şi ajung la cel mult 12 grade în Oltenia.

Vreme plăcută pentru bucureşteni la început de weekend, cu nori puţini şi soare suficient de generos cât să aducă în termometre 9, 10 grade la amiază, uşor mai cald decât în mod normal.

Duminică începutul primăverii ne răsfaţă cu vreme în general frumoasă. Doar în primele ore ale zilei în nord-est mai sunt înnorări şi şanse sporite pentru câţiva fulgi de nea. Izolat dimineaţa în vest şi în sud sunt condiţii să apară ceaţa. Maximele termice, comparabile cu cele din ziua precedentă se vor situa în general între 1 şi 11 grade, cu cele mai mici valori în depresiunile intramontane şi cele mai mari în vestul Olteniei.

Vreme predominant frumoasă şi în Capitală, cu mai mult soare decât nori, vânt abia simţit, dar nu mai mult de 7,8 grade la amiază.