Primăvara își intră în rol. Zile calde și însorite însoțite de o scădere moderată a temperaturii

Iarna pare să plece cu pași repezi de la noi, iar primăvara își intră serios în rol. Săptămâna viitoare temperaturile se vor menține peste medie.

09 mart. 2023, 21:53
Primăvara își intră în rol. Zile calde și însorite însoțite de o scădere moderată a temperaturii
Vine primăvara de săptămâna viitoare

Vine primăvara! Chiar dacă prognozele arătau șanse mari pentru un scurt interval friguros în această perioadă, răcirea din următoarele zile va duce la o scădere moderată a temperaturilor în zonele joase, fenomenele de iarnă fiind prezente numai în zona de munte.

Citește și: Prognoza meteo. Când vine primăvara în România. Data la care vom scăpa de temperaturile negative

Chiar dacă în weekend e posibil să apară un episod de ploi și furtuni, acesta va fi urmat de câteva zile frumoase și însorite, fără precipitații însemnate pe aprope întregul teritoriu al țării.

La mijlocul săptămânii viitoare, teritoriul României se va afla în calea unei circulații sud-vestice, care va aduce mase de aer cald. Temperaturile maxime vor trece de 15 grade pe suprafețe extinse, iar local se vor atinge valori de până la 18-20 de grade.

O nouă răcire este așteptată spre sfârșitul săptămânii. Este posibil ca aerul rece care va pătrunde în țară să producă o ușoară răcire a vremii în zonele joase de relief, chiar dacă unele prognoze indică în continuare șanse de ninsori în unele zone.

Citește și: Prognoza meteo. Săptămână capricioasă, cu schimbări de temperatură, ploi, lapoviţă, dar şi soare de primăvară

După răcirea temporară a vremii, însoțită de precipitații în unele regiuni, temperaturile vor crește din nou în toată țara, fără să atingă temperaturi neobișnuite pentru această perioadă.

Vremea se menține călduroasă, dar moderată, cu alternanțe de temperaturi începând de la 6-10 grade până la peste 15 grade, potrivit meteoradar.ro.