Primele avioane vor ateriza pe aeroportul din Brașov la finalul anului 2023. Directorul General TAROM a făcut anunțul

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav urmează să fie deschis anul viitor, TAROM fiind prima companie care va opera zboruri aici de la finalul anului viitor.

15 nov. 2022, 22:08
Primele avioane vor ateriza pe aeroportul din Brașov la finalul anului 2023. Directorul General TAROM a făcut anunțul

Potrivit graficului consolidat al activităților cu privire la deschiderea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, constituit de Consiliul Județean Brașov, alături de ROMATSA și Autoritatea Aeronautică Civilă Română, aeroportul va fi operațional la jumătatea lunii iunie 2023, conform Monitorul Expres.

„Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat directorul general CEO al TAROM, Mihăiță Ursu, în cadrul unei duscuții cu președintele Consiliului Județean brașovean Adrian Veștea și Alexandru Anghel, directorul general al aeroportului.

Citește și: Autostrada Ploiești – Brașov ar putea avea un tunel subteran în zona orașelor Câmpina și Breaza

În urma întâlnirii de la sediul TAROM de luni, au fost identificate câteva variante durabile prin care compania să poată opera zboruri pe ruta București-Brașov, cel mai devreme fiind posibil de la sfâșitul anului 2023.

„TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri”, a adăugat directorul general CEO al TAROM.

Citește și: Aeroportul din Braşov va fi gata în câteva luni. Firmele care au semnat deja contracte