Primele căpșuni românești au ajuns în piețe. Deși sunt mult mai gustoase, nu mulți își permit să le cumpere. Costă mai mult decât un kg de ceafă de porc

Primele căpșuni românești sunt deja la vânzare în piețele din marile orașe. Și prețul este unul pe măsură. Un kilogram de căpșuni românești este cu peste 10 lei mai mare decât cel al căpșunilor de import, dar și mai mare decât cel al unui kilogram de ceafă de porc.

22 apr. 2023, 20:55
Primele căpșuni românești au ajuns în piețe. Deși sunt mult mai gustoase, nu mulți își permit să le cumpere. Costă mai mult decât un kg de ceafă de porc

Căpșunile timpurii din soiul Premiat, din comuna Greaca de Giurgiu sunt deja la vânzare pe tarabele din piață. 35 de lei costă un kilogram. Și deși sunt mai scumpe decât cele de import din supermarketuri, clienții nu se feresc să cumpere căpșuni românești.

”Deținem 2 hectare de căpșuni. Costă atât ca să se facă diferența. Și costurile care sunt, paiele pe care le băgăm la ele, munca. Nu le culegem singuri”, spune un producător.

Clienții sunt mulțumiți, chiar dacă prețul este mai mare decât la căpșunile grecești. „Sunt foarte gustoase și aromate. Parfumate.”, spune un client, pentru Pro Tv.

Citește și: Tartă cu căpşuni. Aşa faci cel mai bun şi rapid desert de sezon

 

Cum să păstrezi căpşunile proaspete mai mult timp

Căpșunile sunt aromate, gustoase și te poți bucura de ele și în această perioadă. În cazul în care a-ți luat cantități mai mari de căpșuni și dacă nu sunt depozitate corespunzător, unele încep să se strice.

Citeşte şi: Cum să faci spumă de căpşuni folosind doar trei ingrediente. E delicioasă şi se prepară foarte rapid

Din fericire, există o variantă de a le depozita astfel încât fructele vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Prima greșeală pe care mulți o facem este să spălam fructele înainte de a le pune în frigider. Potrivit fermierilor, dacă spălam fructele înainte de a le pune în frigider scurtăm perioada în care căpșunile, de exemplu, pot fi consumate. Din cauza apei, acestea vor ajunge să se strice mai repede.

Fructele ar trebui să fie depozitate la frigider exact așa cum au fost cumpărate, fără urme de apă pe ele. În cazul în care le-ați luat din propria grădină, spălați doar cât consumați pe moment. Restul este indicat să le puneți în recipiente largi, astfel încât să nu stea unele peste altele.