Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen, după ce a deschis ochii: „Mi-a vorbit”

Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen, după ce a deschis ochii. Sâmbătă, sportivul a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca-Finlanda, la Euro 2020. Un medic german de urgenţă a descris momentele terifiante de după prăbuşirea pe teren a mijlocaşului.

17 iun. 2021, 22:27
Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen, după ce a deschis ochii: „Mi-a vorbit”
Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca-Finlanda

Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen. Jens Kleinfeld povesteşte că nu a putut sta deoparte, văzându-i pe medicii care se luptau pentru a salva viaţa lui Eriksen. Dar există şi o continuare mai optimistă a evenimentelor, spune Kleinfeld, care îşi aminteşte perfect clipa în care sportivul şi-a revenit, a deschis ochii şi a spus în engleză: „Sunt aici!”.

Kleinfeld se afla întâmplător în tribunele meciului de la Copenhaga, după o sesiune de antrenament cu echipa medicală de prim ajutor. Cunoştinţele au fost puse în practică imediat, după prăbuşirea jucătorului care i-a luat prin surprindere pe suporterii din întreaga lume.

Eram în tribune pe partea opusă, când s-a prăbuşit. La început nu m-am gândit la nimic. Dar apoi am văzut că medicul echipei daneze acţionează destul de agitat. Mi-am dat seama că nu este o accidentare de rutină”, a mărturisit Kleinfeld într-un interviu acordat pentru tabloidul german Bild, citat de The Guardian .

Jucătorii îşi ţineau mâinile pe cap. Atunci am făcut un semn către echipa secundară şi am fugit pe teren. Aveau la ei un defibrilator”, adaugă el.

Citeşte şi: Christian Eriksen, primul selfie după STOPUL CARDIAC. Mesaj emoţionant transmis din SPITAL

Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen

Procesul de reanimare a început cu un masaj cardiac, timp în care a fost pregătit defibrilatorul. „Apoi am preluat controlul. I-am dat şocuri electrice şi am continuat cu masajul inimii”, spune Kleinfeld, care consideră că antrenamentul oferit înainte de partida Euro 2020 a avut un rol crucial în succesul misiunii de salvare.

Acesta a precizat că în cazul în care defibrilatorul este pus în funcţiune în primele două minute, şansa de supravieţuire este de aproape 90%, iar cu fiecare minut pierdut, probabilitatea scade cu 10%.

Deci viteza este esenţială. A durat două-trei minute până când Eriksen a primit şocul electric. Asta însemna că şansele sale de supravieţuire erau foarte mari”, a mai spus el, potrivit Mediafax.

La scurt timp, Eriksen şi-a recăpătat cunoştinţa: „A deschis ochii şi mi-a vorbit. L-am întrebat, în engleză: Te-ai întors la noi? El a spus: Da, sunt aici. Şi apoi a spus: Oh, la naiba, abia am împlinit 29 de ani”.

L-am asigurat că totul este în regulă şi că nu mai e în pericol. A înţeles imediat şi şi-a pus braţul pe piept. (…) Momentul în care Eriksen a deschis din nou ochii a fost minunat.”

Christian Dannemann Eriksen, în vârstă de 29 de ani, este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziţia de mijlocaş. El a debutat la echipa naţională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, şi a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.