Primele decizii ale guvernului Ponta: demiteri şi reorganizări ale instituţiilor

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că Executivul a adoptat o ordonanaţă de urgenţă privind reorganizarea unor instituţii ale administraţiei publice centrale. Astfel, Departamentul Cultelor s-a reîntors în subordinea Ministerului Culturii, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost scos din coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 16:57
Primele decizii ale guvernului Ponta: demiteri şi reorganizări ale instituţiilor

„ISC şi Oficiul pentru Cadastru au revenit în subordinea Guvernului. Pe criterii mai mult personale decât funcţionale, acestea fuseseră trecute în urmă cu câteva luni la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”, a declarat Victor Ponta la sfârşitul şedinţei de Guvern.

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Sport a fost trecută de la Ministerul Educaţiei în subordinea primului-ministru. „Este an olimpic şi vreau să dau un mesaj puternic pentru susţinerea sportului românesc”, a motivat Ponta decizia.

Totodată, Ponta a semnat documentul prin care Lucian Duţă este eliberat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. „Am aflat cu indignare că, înainte de a pleca, a trimis facturile cu privire la încasarea taxei claw-back punându-se în situaţia de rămâne fără medicamente”, a spus Ponta.

Acesta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, să identifice soluţiile de remediere a situaţiei precum şi să facă o examinare a legalităţii activităţii lui Duţă, cât a fost preşedinte la CNAS. De asemenea, a fost eliberată din funcţie Cristina Trăilă, preşedinta Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice.

Ce a mai decis Ponta în prima şedinta de Guvern:

a doua etapă de majorare a salariilor bugetarilor va fi acordată în luna decembrie şi că pensionarii vor primi în tranşe lunare banii reţinuţi ilegal pensionarilor drept contribuţii de asigurări sociale de sănătate

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi

a anulat hotărârea privind UMF Târgu Mureş şi a retras recursul Cabinetului MRU