Primele declaraţii ale denunţătoarei lui Mircea Beuran. Carmen Haiducu: „Procurorii DNA au toate informaţiile necesare”

Denunțătoarea medicului Mircea Beuran este medicul specialist Carmen Haiducu, de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Aceasta a declarat că le-a trimis procurorilor acte și înregistrări care susțin acuzațiile de luare de mită.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 12:36
Primele declaraţii ale denunţătoarei lui Mircea Beuran. Carmen Haiducu: „Procurorii DNA au toate informaţiile necesare”

Carmen Haiducu dă detalii despre probele ajunse la procurori și care l-au trimis in arest pe medic. ”Este o anchetă în curs și procurorii DNA au toate informațiile necesare”, a spus Carmen Haiducu pentru Antena 3. Întrebată dacă are înregistrări cu medicul Beuran, aceasta a răspuns ”absolut”.

Mircea Beuran a fost reţinut de procurorii DNA

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.


loading...
Partenerii noștri