Primele declaraţii ale jandarmeriţei bătute, făcute chiar după ce a fost agresată: „Fraților, unde dracu’ m-aţi dus!”

Reporterii Libertatea au surprins exact momentul în care Ștefania, jandarmerița de 23 de ani bătută de huligani, era ajutată de colegi să iasă din zona unde erau luptele cu protestatarii. Tânăra merge pe picioare, flancată de doi colegi jandarmi și protejată cu un scut, iar când ies din mulțime, le spune: ”Fraților, unde dracu' m-ați dus!”. Filmarea a fost făcută la ora 23:14, la trei minute de la ordinul de intervenție dat de prefectul Capitalei. Ștefania a fost bătută în jurul orei 23:00.

RomaniaTV.net
13 aug. 2018, 13:13
Primele declaraţii ale jandarmeriţei bătute, făcute chiar după ce a fost agresată: „Fraților, unde dracu’ m-aţi dus!”

 

Femeia jandarm agresată vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul Diasporei rămâne internată la Spitalul Floreasca, chiar dacă iniţial autorităţile anunţaseră externarea ei în cursul zilei de luni. Nici colegul ei nu va părăsi spitalul deocamdată.

Medicii care îi îngrijesc au decis să amâne externarea jandarmeriţei în vârstă de 23 de ani şi a colegului său şi să efectueze mai multe analize pentru a afla cauza durerilor pe care cei doi le acuză.

„Din cauză că există aceste simptome şi la ea şi la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize în plus, un CT (computer tomograf, n.r.) şi după acestea vedem care va fi situaţia”, a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca, pentru Mediafax.

În timpul protestului Diasporei de vineri, 10 august, înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie s-au pierdut de grupul de jandarmi şi au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi din mâinele agresorilor de mai  mulţi manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi jandarmi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii. Arma jandarmeriţei a fost furată, iar oamenii legii fac apel la populaţie pentru identificarea şi prinderea bărbatului suspectat de sustragerea armei.

Procurorii de la Parchetul Militar au extins cercetările în dosarul deschis în urma violenţelor de la protestul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Sunt vizate nu doar infracţiuni de purtare abuzivă, abuz în serviciu, ci şi pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu, după ce jandarmii şi-au lăsat în urmăm cei doi colegi agresaţi de câţiva dintre participanţii la manifestaţie, a anunţat prim procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu. Peste 30 depersoane au mers la parchet pentru a depune plângere împotriva Jandarmeriei.