Rareș Bogdan a pierdut procesul cu colonelul Paraschiv, ”Fantoma în alb” de la protestele din 10 august

Instanța a stabilit că europarlamentarul PNL Rareș Bogdan trebuie să-i plătească un leu, reprezentând daune morale, colonelului Cătălin Paraschiv, cel care a coordonat interventia violenta a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piața Victoriei.

22 nov. 2023, 14:00
Rareș Bogdan a pierdut procesul cu colonelul Paraschiv, ”Fantoma în alb” de la protestele din 10 august

Colonelul Catalin Paraschiv, cel care a coordonat interventia violenta a jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, din Piața Victoriei, a câștigat procesul de calomnie pe care i l-a intentat lui Rareș Bogdan. Instanța a decis că liberalul trebuie să-i plătească un leu colonelului Cătălin Paraschiv – „Fantoma în alb”, cel care a coordonat efectivele de jandarmi de la protestul din Piața Victoriei.

Europarlamentul PNL Rareș Bogdan a pierdut procesul în instanță. Colonelul Cătălin Paraschiv l-a dat în judecată pe liderul liberal după ce acesta a cerut să fie urmărit penal în continuare după ce coordonatorul jandarmilor fusese scos din anchetă. Decizia nu este definitivă.

Citește și: Rareș Bogdan, un nou atac virulent la adresa premierului Marcel Ciolacu! ”Când n-ai argumente apelezi la jigniri”

”Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite, ca fondat, apelul declarat de apelantul – reclamant PARASCHIV CATALIN, impotriva sentintei civile nr. 7035/23.07.2021 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in dosarul nr. 32286/299/2020, in contradictoriu cu intimatul – parat IOAN – RARES BOGDAN. Schimba, in tot, sentinta civila apelata, in sensul ca: Obliga paratul IOAN – RARES BOGDAN la plata catre reclamantul PARASCHIV CATALIN a sumei in cuantum de 1, 00 leu reprezentand daunele morale acordate pentru atingerea adusa demnitatii, reputatiei si imaginii reclamantului . Obliga paratul, pe propria cheltuiala, sa procedeze la publicarea dispozitivului prezentei decizii, intr – un ziar de larga circulatie si intr – un termen de 10 zile, sub conditia si la momentul ramanerii ei definitive . Cu drept de recurs, in termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucuresti –Sectia a III –a Civila. Pronuntata, azi, 21 noiembrie 2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”, se arată în minuta instanței.

Citește și: Rareş Bogdan, replică devastatoare la adresa lui Marcel Ciolacu. În anii ’90, Iliescu ne făcea „golani”, după 33 de ani PSD a trecut la „mitocanule”

Catalin Paraschiv este colonelul cu esarfa alba care i-a coordonat pe jandarmii adusi la protestele din 10 august 2018 din Piata Victoriei. El a fost comandant al Brigazii Speciale de interventie a Jandarmeriei, dupa care in 2022 a iesit la pensie.