Primele declaraţii ale lui Piţurcă după ce a scăpat de controlul judiciar: „Acest dosar e o făcătură. Cea mai penibilă acuzaţie!”

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă scapă de controlul judiciar, după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis, miercuri, contestaţia de revocare a măsurii dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care acesta este acuzat de cumpărare de influenţă.

08 feb. 2023, 18:21
Primele declaraţii ale lui Piţurcă după ce a scăpat de controlul judiciar: „Acest dosar e o făcătură. Cea mai penibilă acuzaţie!”

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

Iniţial, instanţa de drepturi civile aprobase cererea procurorilor DNA de a-l plasa pe Victor Piţurcă sub control judiciar, dar fostul selecţioner a contestat măsura la Tribunalul Bucureşti, care i-a dat miercuri dreptate.

„E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci. Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Citeşte şi: Bolidul preferat al fraților Tate, un Bugatti de peste 5 milioane de euro, adus din Dubai, la cererea anchetatorilor români

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile.

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei. Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar”, a spus Victor Pițurcă, conform GSP.ro.

Citeşte şi: Iubita lui Gicuță din Apărători și-a retras plângerea, deși era să ardă de vie. Răsturnare de situație în cazul femeii incendiate în portbagajul unei mașini