Primele declaraţii ale magnatului ucrainean Ahmetov: Lucescu rămâne antrenorul Şahtior

Miliardarul Rinat Ahmetov doreşte să se asigure personal că Mircea Lucescu este în afara oricărui pericol. Acesta a ajuns în Capitală, direct de la Paris, în jurul orei 13.30, însoţit de altre trei persoane.

RomaniaTV.net
07 ian. 2012, 14:46

UPDATE: Patronul grupării Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a sosit la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde îl vizitează pe tehnicianul Mircea Lucescu, care urmează să fie supus astăzi unei intervenţii chirugicale.

UPDATE: Ahmetov a ajuns la Bucureşti cu un avion privat Airbus 318, avion care costă 58 de milioane de euro.

UPDATE:
Am venit doar pentru o vizită la domnul Lucescu. Putem să aducem cei mai buni medici din lume aici dar domnul Lucescu are încredere în doctorii de aici. Le mulţumesc acestor doctori. Mircea Lucescu rămâne antrenorul principal şi pmul de care avem nevoie. El are ajutoare de nădejde care ştiu ce au de făcut. Cred că jucătorii vor avea o reacţie bună. Şi fără Mister vom avea un cantonament reuşit, iar echipa trebuie să câştige campionatul„, a declarat magnatul Ahmetov la sosire, pe Aeroportul Băneasa din Capitală.

„Am încredere că medicii din România o să-l ajute pe Mister să fie bine! Din câte ştiu mediicii şi-au dat toată silinţa şi pentru asta le mulţumesc. Mircea Lucescu nu este doar antrenorul Şahtior, ci este şi bunul meu prieten, aşa că o să vin des să-l vizitez„, a mai spus Ahmetov.

Mircea a avut noroc că a rămas în viata şi asta mă bucură. Are noroc a doua oară, a mai fost acum câtva timp operat şi datorită medicilor ucrainieni  a avut o operaţie fericită şi  a fost în regulă!„, a mai spus magnatul.


UPDATE:
Patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a aterizat la Bucureşti şi va merge la Spitalul Universitar, în vizită la. Ahmetov a sosit în România în jurul orei 13.30 cu un avion privat, direct de la Paris, şi va decola spre Ucraina în jurul orei 16.00.

Împreună cu Rinat Ahmetov au mai sosit în România alte trei persoane din anturajul său.

Vom reveni cu amănunte.

De la Doneţk au sosit deja la Bucureşti internaţionalul Răzvan Raţ şi medicul lui Şahtior, Artur Gluşcenko. Sâmbătă după-amiază cei doi l-au vizitat la spital pe antrenorul român. Medicul lui Şahtior şi Raţ nu au dat declaraţii presei.

Pe site-urile din Ucraina, mulţi suporteri îi trimit mesaje de încurajare lui Mircea Lucescu.

Cine este Ahmetov

Rinat Leonidovych Ahmetive este un om de afaceri ucrainean,  fondatorul şi preşedintele Capital Management System, fiind clasat printre cei mai bogaţi oameni din Ucraina. Ahmetov este, de asemenea, proprietarul şi preşedintele ucrainean clubul de fotbal Şahtior Doneţk. La iniţiativa lui Rinat Ahmetov au fost înfiinţate  Fundaţia pentru guvernări eficiente (Estera 2007) şi Fundaţia pentru Dezvoltare din Ucraina (Estera 2005).

În urma alegerilor parlamentare din 2007 Ahmetov a fost  membru al Radei Supreme (Parlamentul) Uncrainei reprezentând Partidul Regiunilor.

Potrivit Topului 50 cei mai bogaţi ucraineni realizat de revista Korrespondent Ahmetov avea în 2011 o avere estimată la 25,6 miliarde de dolari. În Topul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de Forbes, magnatul ocupă locul 39 cu o avere estimată la 16 miliarde de dolari.