Primele dezvăluiri după ședința Coaliției. Ce se întâmplă cu alegerile. Mihai Tudose: „Nu va mai fi timp”

Ședința Coaliției de guvernare s-a încheiat, după mai bine de 4 ore de dezbateri. La finalul acesteia, Mihai Tudose, eurodeputat PSD, a oferit primele detalii despre alegerile din 2024.

16 feb. 2024, 18:47
Primele dezvăluiri după ședința Coaliției. Ce se întâmplă cu alegerile. Mihai Tudose: „Nu va mai fi timp”
Primele dezvăluiri după ședința Colaliției. Ce se întâmplă cu alegerile. Mihai Tudose: „Nu va mai fi timp”

Eurodeputatul Mihai Tudose a făcut primele declarații despre ședința de Guvern de astăzi, în care Coaliția a vorbit despre mai multe subiecte, printre care și comasarea alegerilor.

Citește și: Alina Gorghiu, despre negocierile din Coaliție. ”PNL are o tradiție în a da președintele țării”

Mihai Tudose, primele detalii după ședința Coaliției

„Nu încă. Să nu credeți că ședințele astea au avut un singur punct pe ordinea de zi. Sunt o mulțime de subiecte. Stadiul implementării construcțiilor de autostrăzi, execuția bugetară, colectarea de impozite, banii sunt suficienți, mai mult decât ce era prognozat. Să nu credeți că stăm pe un singur subiect. Nu toți românii așteaptă aceste lucruri. Sunt argumente și pro și contra. Toate aceste zbateri vor trebui să aiba un final cât de rapid, că în final nu va mai fi timp. În prima decadă a lunii martie ar trebui să fie gata. PSD-ul își dorește cea mai buna cale, pe care încă nu au găsit-o. Să ținem cont și de ce vrea lumea, și din punct de vedere financiar. Eu unul nu sunt încântat de alegerile din decembrie, nu este o vreme care să îmbie la prezență la vot. O prezență mai mare la vot înseamnă legitimitate. Fiind cel mai mare partid din România, vrem candidat PSD. Nu am discutat asta. Discuțiile au fost despre optimizarea a tot ce înseamnă an electoral 2024. Toate opțiunile sunt pe masă. Ruperea Coaliției a spus-o Cîțu. Este foarte clar că această Coaliție va merge până în alegeri, până în ultimele alegeri, cele parlamentare. Nu se poate sparge, am intrat în anumite condiții, tocmai pentru stabilitate în momente dificile. Gabi Firea este prima la candidatură, stă cel mai bine în sondaje. Eu o susțin, este singurul nostru candidat. Marea bătălie la europarlamentare este între partea buna și partea rea”, a declarat Mihai Tudose la Digi24.

Mihai Tudose a vorbit și despre presupusa dorință a lui Mircea Geoană de a candida la președinția României.

„Domnul Geoană a fost singurul care a spus că vrea să candideze. Nu și-a asumat, dar umblă cu toporul în mână și spune că vrea să gătească găluște. Eu cred în sondajele alea care ies din urna de vot. Nu a existat nicio ședință cu PSD. PSD-ul nici măcar nu s-a supărat, nu se poate să se supere așa pe orice. Dacă i-a propus cineva o dată, de ce nu a rămas în logica aia? Să fii secretar adjunct la NATO, și tu să ai timp de tot felul de alte proiecte personale, că ăsta e un proiect personal, tot felul de simpozioane, nu vi se pare că are cam prea mult timp liber?”, a mai declarat Mihai Tudose, despre Mircea Geoană.

„Cu 45 de zile înainte de data alegerilor, cum este legal, poate să îl desemneze și mâine, și poimâine”, a menționat Tudose despre momentul în care vor fi anunțați candidații la alegeri.

Citește și: Candidatul comun la prezidențiale, mărul discordiei în Coaliție! Rareș Bogdan: „Dreapta va da președintele României”