Primele imagini cu avionul lui Prigojin după ce a fost doborât de o rachetă

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, se afla pe lista celor 10 pasageri aflaţi la bordul unui avion prăbuşit în Rusia, scrie BBC.

23 aug. 2023, 21:05

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit într-un accident de avion în Rusia, în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, alături de alte nouă persoane aflate la bord. Avionul a „ars” la impact după ce s-a aflat în aer timp de aproximativ o jumătate de oră.

Un avion despre care se spune că îl avea la bord pe Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eşuată împotriva preşedintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruşi.

Înainte de prăbușirea avionului din regiunea Tver, martorii oculari au auzit două zgomote puternice. După aceea, aripa și stabilizatorul navei au căzut lângă o fermă abandonată din satul Kuzhenkino. Embraer cu numărul de coadă RA-02795 a apărut ultima dată pe radar astăzi la 15:11. Aeronava a făcut un zbor Moscova – Sankt Petersburg, transmite canalul de Telegram Mash.

VIDEO Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit. BBC: Şeful Wagner se afla pe lista pasagerilor
Agenţia de presă Tass, a relatat că avionul a „ars” la impact după ce s-a aflat în aer timp de aproximativ o jumătate de oră.

Potrivit serviciului de presă al guvernatorului regiunii, avionul care s-a prăbușit în regiunea Tver a fost unul civil.

Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia
Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost listat printre pasagerii de la bordul avionului care s-a prăbușit la nord de Moscova, notează presa de stat ruse.

Toate cele 10 persoane din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti.

Un canal de Telegram apropiat de Wagner PMC susține că avionul lui Evgheni Prigojin a fost doborât de apărarea aeriană, însă până în acest moment nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

Potrivit RIA Novosti în cadrul serviciilor de urgență, cadavrele a 8 morți au fost găsite la locul prăbușirii unui avion Embraer în regiunea Tver.

Citeşte şi: O rachetă lansată de ruși a lovit piaţa centrală a oraşului ucrainean Cernihiv. Sunt cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi

Evgheni Prigojin este cel care declarase război conducerii militare a Rusiei. Prigojin a condus implicarea grupului privat Wagner Group în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Istoria sa cu conducerea de la Moscova datează de zeci de ani.

Grupul Wagner este o organizaţie de mercenari militanţi care au lucrat alături de armata rusă în timpul invaziei ţării în Ucraina. Originile Grupului Wagner par să fie din 2014, când a izbucnit conflictul dintre Ucraina şi Rusia cu privire la regiunea Crimeea.