Primele imagini cu criminalul din Oneşti. Gheorghe Moroşan a fost transferat la Spitalul de Urgenţă din Bacău

România TV a difuzat primele imagini cu Gheorghe Moroşan, bărbatul din Oneşti, care a ucis doi muncitori pe care îi ținea sechestrați într-un apartament. Criminalul din Oneşti a fost mutat de la spitalul din oraș la Spitalul Județean de Urgență Bacău după ce starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

04 mart. 2021, 12:05
Primele imagini cu criminalul din Oneşti. Gheorghe Moroşan a fost transferat la Spitalul de Urgenţă din Bacău

Anchetatorii s-au întors joi la locul tragediei din Onești. Poliţiştii vor intra în locuinţa în care Gheorghe Moroşan i-a sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori. Vor fi audiaţi martorii care pot da detalii despre criminalul din Oneşti.

Între timp apar și noi informații despre criminalul care i-a ucis pe ce doi muncitori pe care îi luase ostatici. Forțele de ordine spun că s-au confruntat cu „o forță a naturii”, un bărbat în vârstă care era însă foarte puternic.

Citeşte şi: Detalii EXCLUSIVE despre modul în care s-a acţionat la Oneşti. Procurorul a interzis intervenţia în forţă a poliţiştilor

Gheorghe Moroşan a fost transferat, miercuri, în jurul orei 17,00, de la Spitalul municipal Oneşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat.

Directorul medical de la SJU Bacău, Adina Lupu, a declarat că bărbatului i s-au făcut mai multe investigaţii medicale în urma cărora va fi stabilită conduita terapeutică.

„Întrucât starea pacientului s-a deteriorat, a început să facă febră, s-a decis trimiterea acestuia în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru efectuarea unui computer tomograf şi internarea într-un spital de rang superior. A fost internat în Secţia anestezie terapie-intensivă prin intermediul Secţiei de chirurgie. La internare, pacientul este conştient, cooperant, respiră spontan, echilibrat hemodinamic. S-a efectuat computer tomograf la cap, torace şi abdomen şi se aşteaptă rezultatul la analizele de sânge efectuate pentru stabilirea unei conduite terapeutice ulterioare”, a precizat Adina Lupu, potrivit Agerpres.

Din cauza stării de sănătate a criminalului, acesta nu a putut fi audiat până acum.

În timp ce criminalul din Oneşti este internat în spital, soţia acestuia a fost arestată pentru complicitate la lipsire de libetate.

Citeşte şi: Avocatul soţiei criminalului din Oneşti, dezvăluiri din anchetă: „Nu există dovezi că ea ar fi participat la imobilizarea celor doi muncitori”

 

Psihologul explică comportamentul criminalului din Oneşti: „De-a lungul anilor a fost ca o cronică a unei răzbunări anunţate”

Dr. Ioana Tănase, psiholog clinician în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, a făcut profilul criminalului din Oneşti, afirmând că comportamentul său de-a lungul anilor de când soţia sa a pierdut apartamentul în care s-a produs crima anunţa oribila faptă.

„Deci, sumarizarea făcută de el în toate acele apariţii, era nevoia lui de a se victimiza, dar în acelaşi timp de a evidenţia nedreptatea făcută. Iată că în acest moment a clarificat două ore. În acel moment eu zic că trebuia să se ia cât se poate de în serios acest termen, pentru că din păcate, sub apreciarea acestei tipologii de oameni care strâng şi acumulează frustrări, dorinţa de a demonstra că ei au fost nedreptăţiţi. Aş vrea să mai completez ceva. Soţia poate că nu a fost direct implicată în acest faptă, dar cu siguranţă, toată lumea trebuie să ţină cont de motivaţia comună, motivaţia acestei familii. Adică, au plecat la drum împreună. Ea a fost executată, adică din cauza prejudiciului avut la societatea respectivă. Tot acest transfer afectiv a fost ca o proiecție, numai conta cine era. Nu mai contează cine plătește. În mintea omului acesta a fost că trebuie să își rezolve problema. Și atunci, dacă inițial m-am gândit la un raptus afectiv, adică fac fie ce-oi face, ca să revenim la impulsivitatea pe care o numea domnul avocat, aș fi fost de acord până la un moment dat, dar dacă intra și pur și simplu acționa.

Dacă este după aspectul comportamental pe care îl are şi atitudinea pe care a avut-o. Din punct de vedere al antecedentelor putem descoperi că are trăsături accentuate de o personalitate antisocială, dacă ne gândim că a furat, a avut dosar penal pentru anumite lucruri mai puţin grave să zicem, dar acţiuni împotriva legii. El, cumva era o peroanalitate structurată pentru a nu respecta legea, ca mai târziu să aibă acea condamnare pentru vătămare corporală gravă. Ne întrebăm, dacă ştii acest trecut al lui, dacă ai în faţă dosarele de condamnare, zece ani, oricui ar putea spune că această alimentare continuă făcută în această familie de către părintele care reprezenta autoritatea în acea familie.

El avea motivaţia să recupereze ceea ce a pierdut. Nu era o afinitate sentimentală. Totul se reduce la material, adică am pierdut ceva, mi s-a făcut o nedreptate. S-ar putea să fie nevoia lui de a demonstra soţiei”, a explicat Ioana Tănase, medic psiholog, la Antena 3.