UCRAINA. PRIMELE IMAGINI cu fuga lui Viktor Ianukovici de la reşedinţa administraţiei prezidenţiale VIDEO

Presa ucraineană a prezentat primele imagini cu fuga preşedintelui Viktor Ianukovici din reşedinţa sa. Viktor Ianukovici a anunţat sâmbătă că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al Ucrainei, însă există informaţii că ar fi încercat să părăsească ţara, după ce Parlamentul de la Kiev a votat pentru demiterea sa şi a stabilit alegeri anticipate pentru data de 25 mai. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere.

23 feb. 2014, 07:38
UCRAINA. PRIMELE IMAGINI cu fuga lui Viktor Ianukovici de la reşedinţa administraţiei prezidenţiale VIDEO

În imagini se poate vedea un bărbat care trage după el mai multe bagaje, iar apoi se urcă la bordul unui elicopter. Presa de la Kiev susţine că bărbatul din imagini este preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

Potrivit noului preşedinte al Parlamentului de la Kiev, Olexandr Turcinov, acesta a încercat să fugă în Rusia, însă a fost oprit de grănicieri pe aeroportul din Doneţk. Oamenii lui Ianukovici au încercat să-i mituiască pe vameşi. În cursul zilei de sâmbătă, mii de ucraineni au vizitat luxoasa vilă a lui Ianukovici de la Mejighiria, văzută drept un simbol al regimului corupt de la Kiev.

Parlamentul ucrainean l-a declarat pe preşedintele Viktor Ianukovici incapabil din punct de vedere constituţional de a-şi exercita funcţia. De asemenea, Legislativul de la Kiev a votat pentru ca alegerile prezidenţiale anticipate să aibă loc pe data de 25 mai.

Citeşte şi UCRAINA: Parlamentul a votat ÎNLĂTURAREA lui Ianukovici şi a stabilit alegeri ANTICIPATE în mai LIVE VIDEO