Zelenski a spus că Macron i-a cerut să renunţe la unele teritorii pentru a-l ajuta pe Vladimir Putin să salveze aparenţele. Reacţia Palatului Elysée

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lăsat să se înţeleagă că omologul său francez Emmanuel Macron i-a cerut să facă concesii privind suveranitatea sa şi să cedeze Rusiei unele terotori pentru a-l ajuta pe Vladimir Putin să salveze aparenţele. "Vrem ca armata rusă să plece de pe teritoriul nostru - nu suntem pe teritoriul rusesc. Nu îl vom ajuta pe Putin să salveze aparenţele plătind cu teritoriul nostru", a spus Zelenski, într-un interviu pentru Rai 1.

15 mai 2022, 13:56
Zelenski a spus că Macron i-a cerut să renunţe la unele teritorii pentru a-l ajuta pe Vladimir Putin să salveze aparenţele. Reacţia Palatului Elysée

Emmanuel Macron încearcă „în van” să dialogheze cu omologul său Vladimir Putin, consideră preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, apreciind că „nu este corect” ca preşedintele francez să fie pregătit, potrivit lui, „să facă concesii diplomatice” Rusiei.

„Nu trebuie căutată o cale de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în van”, a spus Volodimir Zelenski într-un interviu acordat joi seară postului de televiziune italian RAI 1.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 81: Ruşii s-au retras din Harkov. Luptele continuă în estul şi sudul Ucrainei

„Până când Rusia nu va dori ea însăşi şi nu va înţelege că este nevoie ca războiul să se încheie, ea nu va căuta nicio cale de ieşire”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Zelenski a transmis că „Macron nu are nevoie să facă concesii diplomatice (Rusiei) acum”, într-un moment în care ruşii încearcă în continuare să preia controlul sudului şi estului Ucrainei, lăsând să se înţeleagă că liderul francez i-ar fi sugerat să renunţe la unele teritorii pentru că i-ar permite lui Putin „să evite umilirea”.

Citeşte şi: VIDEO Cum arată Harkov după ce a fost eliberat de sub ocupaţia Rusiei. Centrul istoric al oraşului este distrus

Zelenski a spus că „timpul de a sta la aceeaşi masă cu Rusia s-a terminat”. „Nu mai este posibil”, a subliniat Zelenski.

În replică a acuzaţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Palatul Elysee a transmis că „preşedintele Republicii nu a discutat nimic cu Vladimir Putin fără acordul preşedintelui Zelenski. El a spus mereu că ţine de ucraineni să decidă termenii negocierii lor cu ruşii”.