Primele imagini de la spitalul de copii din Iaşi. Dezastrul rămas după incendiu

Consiliul Judeţean Iaşi a dat publicităţii primele imagini cu dezastrul rămas după incendiul izbucnit, marţi seara, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi. Din primele informaţii, focul ar fi pornit de la o instalație electrică dintr-un cabinet medical.

23 iun. 2021, 11:32

Toţi cei 260 de pacienţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sfânta Maria” sunt în siguranţă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe. El a menţionat că actul medical de la spitalul afectat în urmă cu o zi de un incendiu „se desfăşoară în condiţii normale”, subliniind că marţi seară „la Iaşi a fost evitată o tragedie”.

„Daţi-mi voie să-i asigurăm pe toţi ieşenii şi pe toţi cei din regiunea Moldovei care au copii în Spitalul Sfânta Maria din Iaşi că astăzi (miercuri – n.r.) actul medical se desfăşoară în condiţii normale. Toţi cei 260 de pacienţi şi aproximativ 140 de aparţinători sunt în siguranţă. Vreau să mulţumesc celor de la ISU şi cadrelor medicale că aseară la Iaşi a fost evitată o tragedie”, a afirmat Alexe.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Focul a izbucnit la Secţia ATI-COVID a unităţii medicale!

Un incendiu a izbucnit, marţi seara, la Spitalul pentru copii din Iaşi, fiind activat planul roşu de intervenţie. În urma incendiului de la Spitalul de Copii Sfânta Maria, 30 de persoane au fost evacuate, între care şi 12 copii. Asistentele au reuşit să salveze inclusiv un copil intubat şi ventilat mecanic.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, descoperit de asistentele medicale. Femeile au reuşit să salveze toţi pacienţii şi însoţitorii


loading...
Partenerii noștri