Primele imagini din Borodyanka, oraş din apropiere de Kiev eliberat de sub ocupaţia rusă. „Mulţi oameni sunt încă prinşi sub dărâmături”

Ministerul Apărării din Ucraina a dat publicităţii o înregistrare video în care arată distrugerile masive provocate de soldaţii ruşi în Borodyanka.

06 apr. 2022, 16:17

În cea de-a 42-a zi de război, Borodyanka, localitate aflată la circa 40 de kilemtri de Kiev, a scăpat de sub ocupaţia armatei Rusiei. Ministerul Apărării din Ucraina a dat publicităţii o filmare cu distrugerile masive provocate de bombardamentele ruse în Borodyanka.

„Au vrut să facă la fel în toată Ucraina, dar armata noastră a răspuns atacurilor”, a transmis ministrul.

Citeşte şi: Imagini uluitoare cu tranşeele săpate de militarii ruşi în apropierea centralei de la Cernobîl. Au dormit în ele, iar greşeala le-a fost fatală unora dintre ei

Borodyanka, localitate află nu departe de granița cu Belarus, pe axa principală a înaintarii armatei lui Vladimir Putin spre Kiev, a fost puternic bombardată în cele şase săptămâni de la invadarea  foarte puternic.

„Mulţi oameni sunt încă prinşi sub dărâmături” în Borodyanka. Autorităţile ucrainene se aşteaptă ca numărul victimelor să fie mult mai mare decât în Bucha

Martori citaţi de BBC spun că soldaţii ruşi i-au oprit pe localnici să-i scoată de sub dărâmături pe posibilii supravieţuitori, amenințând cu arma oamenii care voiau să facă acest lucru.

Oficialii ucraineni spuneau chiar că rușii ar fi putut săvârși atrocități mai grave în Borodyanka decât în ​​Bucha, unde cadavrele unor bărbați împuşcaţi în cap, unii legaţi la mâini, au fost găsite pe străzi după retragerea soldaţilor ruşi. De asemenea, sute de cadavre au fost descoperite într-o groapă comunală din Bucha.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 42. Spital de copii din Nikolaev, bombardat de forţele ruse. SUA anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

Deocamdată nu există un bilanţ al victimelor şi distrugerilor provocate de armata Rusiei în Borodyanka, dar imaginile prezentate de autorităţile ucrainene sunt