Primele imagini din războiul armeano-azer. Tancuri distruse şi ţinte civile atacate, cel puţin o femeie şi un copil au fost ucişi VIDEO

Armenia a decretat legea marțială și a scos aramata pe străzi, în contextul unui conflict cu Azerbaidjanul. Ministerul Armean al Apărării a publicat un videoclip cu distrugerea mai multor blindate azere. Beligeranţii au anunţat victime atât militare, cât şi civile. Potrivit părţii armene, o femeie şi un copil au fost ucişi.

27 sept. 2020, 13:21
Primele imagini din războiul armeano-azer. Tancuri distruse şi ţinte civile atacate, cel puţin o femeie şi un copil au fost ucişi VIDEO

Din imagini se poate observa cum un tanc este distrus de artileria armeană, iar unul dintre soldaţi reuşeşte să se catapultează. În alte imagini video postate pe Internet sunt observați soldații în mașini și blindate pe străzi, fiind salutați de localnici, totul într-o atmosferă sumbră.

Armenia a declarat duminică legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabah cu Azerbaidjanul, a anunţat premierul armean Nikol Pashinyan. ”Susţinem ferm statul nostru, armata noastră şi vom învinge. Trăiască glorioasa armată armeană!”, a scris pe Twitter şeful executivului armean.

Citeşte şi Armenia a decretat Legea marţială. A fost mobilizată armata

Condamnăm ferm agresiunea conducerii politico-militare a Azerbaidjanului împotriva Republicii Artsah (Karabah, n.red.). Partea armeană va acţiona cu încredere cu toate capacităţile sale pentru a asigura securitatea poporului din Artsah şi pentru a furniza răspunsul politic şi militar adecvat. Conducerea politico-militară a Azerbaidjanului poartă deplina responsabilitate pentru consecinţele agresiunii sale”, indică Ministerul de Externe armean pe site-ul său.

Armenia susţine că Azerbaidjanul a comis un atac aerian şi de artilerie asupra regiunii Nagorno-Karabah, în timp ce partea azeră afirmă că nu a făcut altceva decât să răspundă la o agresiune a forţelor armene, care – potrivit autorităţilor de la Baku – au lansat atacuri ”deliberate şi ţintite” de-a lungul liniei frontului. ‘‘Ne apărăm teritoriul, cauza noastră este corectă!”, a declarat preşedintele azer Ilham Aliev într-un mesaj către conaţionalii săi.