Armenia a decretat Legea marţială. A fost mobilizată armata

Armenia a decretat Legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabah cu Azerbaidjanul, a anunţat premierul armean Nikol Pashinyan, transmite Reuters, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 11:01
Armenia a decretat Legea marţială. A fost mobilizată armata

Susţinem ferm statul nostru, armata noastră şi vom învinge. Trăiască glorioasa armată armeană!”, a scris pe Twitter Nikol Pashinyan.

Condamnăm ferm agresiunea conducerii politico-militare a Azerbaidjanului împotriva Republicii Artsah (Karabah, n.red.). Partea armeană va acţiona cu încredere cu toate capacităţile sale pentru a asigura securitatea poporului din Artsah şi pentru a furniza răspunsul politic şi militar adecvat. Conducerea politico-militară a Azerbaidjanului poartă deplina responsabilitate pentru consecinţele agresiunii sale”, se arată pe site-ul Ministerul de Externe.

Armenia susţine că Azerbaidjanul a comis un atac aerian şi de artilerie asupra regiunii Nagorno-Karabah. Partea azeră se apără, însă, şi susţine că nu a făcut altceva decât să răspundă la o agresiune a forţelor armene, care – potrivit autorităţilor de la Baku – au lansat atacuri ”deliberate şi ţintite”.

Citeste si Violenţe la Londra, în timpul protestelor anti-Covid. Mai mulţi poliţişti au fost răniţi în luptele de stradă

‘Ne apărăm teritoriul, cauza noastră este corectă!”, a declarat preşedintele azer Ilham Aliev.

Într-o reacţie la ultimele evenimente din Nagorno-Karabah, armata azeră a anunţat că nu este necesară o mobilizare totală întrucât ea dispune de suficient personal militar.

Armenia şi Azerbaidjanul au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune aflată pe teritoriul azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent cele două state se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.


loading...
Partenerii noștri