UPDATE Primele imagini oficiale cu Mercedes GLE Coupe VIDEO

Surpriză, nu mai trebuie să aşteptăm Salonul Auto de la Detroit pentru a descoperi Mercedes GLE Coupe, primul concurent direct pentru BMW X6. După apariţia pe internet a unor poze spion în care modelul surprins în teste era foarte puţin camuflat, Mercedes a decis să nu mai amâne prezentarea noului GLE Coupe şi a publicat primele imagini oficiale cu ultima creaţie a inginerilor din Stuttgart.

RomaniaTV.net
10 dec. 2014, 03:44

Din punct de vedere estetic, GLE Coupe nu surprinde. Mercedes pare să se fi inspirat de la concurentul direct X6 pentru desenul părţii din spate a maşinii, rezultatul fiind un model cu o oarecare lipsă de originalitate. Stopurile spate, asemănătoare celor de pe Clasa S Coupe, nu salvează situaţia, atestând doar pretenţiile de lux ale modelului. Şi la interior Mercedes păstrează reţeta rivalului bavarez: planşa de bord este preluată de la Clasa M, dar beneficiază de modificări discrete, pentru un plus de exclusivism. Cât despre habitabilitate, linia descendentă a acoperişului înseamnă un spaţiu restrâns la cap pentru pasagerii din spate, o problemă cu care se confruntă şi rivalul BMW X6. Un capitol la care GLE câştigă clar este volumul portbagajului: Mercedes anunţă o capacitate de 670 litri pentru GLE, mult peste cei 580 litri oferiţi de portbagajul lui X6.

(w500) Mercedes G

Pentru GLE Coupe, Mercedes propune în premieră sistemul Dynamic Select, cu cinci moduri de funcţionare (Individual, Comfort, Slippery, Sport, Sport+), disponibil standard pe versiunea pe benzină 450 AMG. Aceasta inaugurează linia declinărilor AMG Sport, situându-se în catalogul constructorului din Stuttgart între modelele echipate cu pack-urile AMG şi “adevăratele” versiuni AMG, ultimele regrupate sub blazonul Mercedes-AMG.

Mercedes GLE Coupe 450 AMG are sub capotă un propulsor V6 biturbo de 3 litri, ce dezvoltă 367 CP şi 520 Nm (disponibili de la 1400 rpm). Sistemul Dynamic Select acţionează asupra răspunsului direcţiei, cutiei de viteze automate cu 9 rapoarte 9G-Tronic, suspensiei şi motorului, dar şi asupra modului în care este repartizat cuplul motor între punţi. De asemenea, sistemul poate modifica şi sunetului motorului, modul de prezentare a instrumentelor de bord şi iluminarea acestora.

(w500) Mercedes G

Celelalte două modele disponibile la lansare sunt GLE Coupe 350 d 4MATIC (V6 diesel, 3 litri, 258 CP şi 620 Nm) şi GLE Coupe 400 4MATIC (V6 biturbo, injecţie directă de benzină, 3 litri, 333 CP şi 480 Nm). Standard, GLE 350 d şi GLE 400 sunt echipate cu suspensia Agility Control, care oferă un sistem selectiv de control al amortizării. Opţional este disponibilă suspensia pneumatică Airmatic, completată de sistemul de amortizare variabilă ADS Plus şi de Active Curve System (bare stabilizatoare transversale active, pentru un ruliu redus în viraje şi un nivel de confort superior).

Deşi neconfirmată încă, este de aşteptat ca o variantă 63 AMG să se regăsească în program, atacând direct BMW-ul X6 M. Motorul V8 de pe GLE 63 AMG va dezvolta 525 CP şi 700 Nm.

Sursă video: Auto Express