Primele informaţii despre cauza accidentului în care au murit Kobe Bryant şi fiica sa

Legenda lui Los Angeles Lakers a murit, duminică dimineaţă, după ce elicopterul în care se afla alături de fiica sa, Gianna, s-a prăbuşit în suburbia Calabasas.

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 07:46
Primele informaţii despre cauza accidentului în care au murit Kobe Bryant şi fiica sa

Kobe Bryant (41 de ani) şi fiica sa Gianna (13 ani), alături de alte şapte persoane, au murit duminică dimineaţă, ora Americii, după ce elicopterul cu care se deplasau către un meci al fiicei vedetei s-a prăbuşit în Calabasas, o suburbie a Los Angelesului.

Reprezentanţii autorităţilor locale au oferit luni primele informaţii cu privire la presupusa cauză a accidentului.

„Nu există niciun supravieţuitor. Se aflau nouă persoane la bordul aparatului de zbor, pilotul şi alte opt persoane”, a declarat şeriful Alex Villanueva.

Citând o sursă din poliţia locală, Los Angeles Times scrie că vizibilitatea foarte scăzută ar fi fost cauza accidentului şi adaugând că inclusiv poliţia din LA a ridicat elicopterele abia după-amiază. 

„Situaţia meteorologică nu corespundea normelor minime de zbor”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Josh Rubenstein, conform digisport.ro.

Reprezentantul Agenţiei Americane pentru Siguranţa Zborurilor a declarat că în zilele următoare se vor face investigaţii suplimentare.

„Echipa noastră va examina istoricul pilotului şi al echipajul de bord. Vom examina dosarele de întreţinere ale elicopterului, dosarele proprietarului şi exploatarea aparatului şi multe alte lucruri”, a declarat Jennifer Homendy, din partea NTSB.