Primele măşti dintre cele 100 de milioane de bucăţi ajung în România în maximum 7 zile. Naguma oferă acum măşti la jumătate de preţ

Contractul pe baza căruia cele peste 100 de milioane de măști de protecție vor fi aduse în România a fost semnat marți între Ministerul Sănătății și Naguma Medical Supply SRL, reprezentată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 17:19
Primele măşti dintre cele 100 de milioane de bucăţi ajung în România în maximum 7 zile. Naguma oferă acum măşti la jumătate de preţ

Potrivit contractului prezentat marţi de #Romaniatv.net#, AICI, livrarea ar urma să se facă eşalonat, primele 13 milioane de măști urmând să ajungă în România la două zile de la constituirea garanției de bună execuție, care trebuie depusă în maxim 5 zile de la semnarea contractului.

De la semnarea contractului cu Ministerul Sănătăţii, firma Naguma a mai câştigat licitaţii pentru livrarea de măşti, dar preţul este acum înjumătăţit, doar 0,36 lei pentru o bucată.

Pe data de 12 august, o lună jumate mai târziu de la licitația pentru 100 de milioane de măști, Naguma a câștigat o licitație iniţiată de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, oferind un preț de 0,36 pe mască. Naguma va livra IML 10.000 bucati la prețul de 18 RON cutia adica 0,36 masca, la jumătate față de de prețul oferit în urmă cu o lună jumate statului român.

„Naguma a câștigat licitația cu ministerul sănătății având cel mai mic preț, economisind peste 100 de milioane de lei la din banii statului având în vedere bugetul alocat. Naguma intenționează intenționează să livreme mai mult decât de 13, 6 milioane de măști la două zile de la depunerea garanției, precum și întreaga cantitate în termen de șaptpe zile. În urmă cu două săptămâni, Naguma a achiziționat o fabrică în China și a muncit mult în ultimele două luni pentru a reduce costurile și livrează pe baza acestor costuri reduse clienților săi din UE”, a precizat pentru G4Media Michael Topolinski, reprezentantul Naguma în România.

Citeşte şi: Victor Ponta: „Măştile vin din China cu 15 bani, iar la Ministerul Sănătăţii ajung cu 65 de bani” DOCUMENT