Țara din U.E care interzice evenimentele de Revelion din cauza creșterii record a numărului de persoane infectate cu COVID-19

Italia se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2, motiv pentru a care a interzis evenimentele din seara de Anul Nou.

24 dec. 2021, 17:03
Țara din U.E care interzice evenimentele de Revelion din cauza creșterii record a numărului de persoane infectate cu COVID-19

Italia a înregistrat în ultima perioadă o creștere tot mai accentuată a numărului de cazuri de Covid-19, motiv pentru care autoritățile au decis interzicerea tuturor festivitățile publice de Revelion.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măştilor va fi din nou obligatorie în aer liber și în locurile publice, cum ar fi teatrele, cinematografele, dar şi la evenimentele sportive.

Omicron cucereşte lumea. Franţa anunţă peste 90.000 de cazuri noi în 24 de ore, un record absolut. Italia reintroduce masca obligatorie

Speranza a sfătuit populația să utilizeze măștile sanitare de tip Ffp2, mai ales atunci când se află în locuri publice închise.

Concertele şi evenimentele în aer liber vor fi interzise până la 31 ianuarie, iar discotecile şi cluburile de dans vor fi nevoite să se închidă trebui până la această dată, într-un efort de a preveni socializarea în masă în perioada sărbătorilor.

Anunţul a fost făcut în ziua în care Italia a înregistrat un număr record de 44.595 de noi cazuri de coronavirus, o creştere de peste 70% în doar o săptămână, în timp varianta Omicron se răspândeşte rapid în toată ţara.

Numărul deceselor a început de asemenea să crească în peninsulă, ajungând joi la 168, cel mai mare număr din luna mai, dar rămân cu mult sub ratele înregistrate în timpul valurilor anterioare de infecţie, în principal datorită numărului mare de persoane vaccinate în Italia.

Speranza a declarat că aproape 89% dintre italieni au fost vaccinaţi, dar guvernul a vrut să accelereze livrarea celei de-a treia vaccinări de rapel, considerată a fi cel mai eficient scut împotriva variantei Omicron, care face ravagii în Europa şi Statele Unite.

Guvernul va reduce timpul de aşteptare pentru un rapel după a doua vaccinare de la cinci luni la patru luni. În plus, miniştrii au fost de acord să reducă valabilitatea certificatelor de sănătate COVID-19, care sunt necesare pentru a avea acces la o serie de locuri şi servicii, recunoscând faptul că eficacitatea vaccinului se estompează în timp.

Italia a fost aleasă „Ţara Anului 2021”. Între cele cinci finaliste s-a aflat şi Republica Moldova

Prin urmare, de la 1 februarie, certificatele, care înregistrează dacă o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat recent de coronavirus, vor fi valabile doar şase luni, în loc de nouă în prezent. Italia a fost prima ţară occidentală care a fost afectată de pandemie anul trecut şi a înregistrat până în prezent 136.245 de decese – al doilea cel mai mare număr de decese din Europa, după Marea Britanie, relatează Mediafax.

Cu toate acestea, campania sa de vaccinare s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente din lume, iar guvernul a declarat că este hotărât să evite revenirea la blocaje generalizate.

 


loading...
Partenerii noștri