Primele victime din focarul de la Făget. Doi oameni au murit, iar alte cinci persoane s-au infectat

Focarul de la Făget a făcut deja primele victime. Doi oameni au murit, iar numărul infectaţilor a crescut cu cinci. Reamintim că Făgetul este primul oraş din România care a intrat în carantină, după noua lege. De asemenea, Făgetul este cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Timiş.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 15:19
Primele victime din focarul de la Făget. Doi oameni au murit, iar alte cinci persoane s-au infectat

Direcţia de Sănătate Publică Timiş monitorizează evoluţia situaţiei din zonă. S-a luat legătura cu medicii de familie de pe raza localităţii, care au fost cooptati cu contactarea şi monitorizarea din punct de vedere medical a contacţilor izolaţi la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă.

În paralel, primarul din Făget a început să distribuie măşti gratuite, atât în oraş, cât şi în cele trei sate aparţinătoare, pentru care s-a impus de asemenea, carantina: Colonia Mică, Bichigi şi Temereşti. În primă fază, edilul va împărţi 15.000 de măşti de protecţie, primite de la Consiliul Judeţean Timiş.

Reamintim că oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19. Făget devine a treia localitate din ţară plasată în carantină.

Citeşte şi Al şaselea caz de coronavirus la TVR. Angajaţii infectaţi nu au interacţionat unul cu celălalt