Primii soldaţi ai NATO, în Ucraina. Separatiştii din Lugansk spun că militari britanici au ajuns in Donbas

Marea Britanie şi-a desfășurat forțele speciale în Donbass, transmit autorităţile din autoproclamata Republică Populară Lugansk (LPR).

08 feb. 2022, 13:29
Primii soldaţi ai NATO, în Ucraina. Separatiştii din Lugansk spun că militari britanici au ajuns in Donbas

„Marea Britanie afirmă oficial că acești militari sunt instructori și se presupune că vor antrena armata ucraineană. Serviciile noastre secrete au primit informații sigure că forțele speciale britanice au sosit ca parte a unităților cu normă întreagă și pot îndeplini sarcini de recunoaștere și sabotaj”, se arată pe canalul oficial de Telegram al Miliției Populare din autoproclamata Republică Populară Lugansk.

Poliția a mai spus că Ucraina continuă să pregătească agresiune împotriva republicilor separatiste.

Citeşte şi Financial Times: Vladimir Putin i-a promis lui Emmanuel Macron că nu va ataca Ucraina. Rusia îşi va retrage mii de militari din Belarus

Anterior, cotidianul britanic The Mirror, citând o sursă anonimă, a scris că Londra a trimis peste 100 de luptători de elită din forțele speciale, în Ucraina, scopul fiind de a ajuta armata ucraineană, urmând să-i antreneze pe soldaţi în operaţiuni de contra-insurgență, sabotaj și trageri cu puşca cu lunetă.

Citeşte şi Joe Biden a ameninţat Rusia cu distrugerea Nord Stream 2. „Promit că vom putea face asta”

Centrul de informare al Republicii Populare Lugansk, site-ul de informaţii oficial al teritoriului autoproclamat cu acelaşi nume, a anunţat zilele trecute că, „fără nicio explicaţie”, canalul său de YouTube a fost închis. Canalul este în prezent inaccesibil, iar în loc apare un mesaj care informează că „acest cont a fost închis din cauza nerespectării regulamentului comunităţii YouTube”.

Mai multe alte canale separatiste afişau acelaşi mesaj, inclusiv canalele aşa-zisului Minister al Informaţiei şi al „miliţiei populare” ale celui de-al doilea teritoriu separatist, Republica Populară Doneţk.