Un om de afaceri din România va ajunge în spaţiu

Un om de afaceri din România va ajunge în spaţiu. Este vorba despre un afacerist grec, stabilit în România, care şi-a cumpărat un bilet pe prima navă spaţială pentru turişti.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 08:44
Un om de afaceri din România va ajunge în spaţiu

Sony Mordechai, un afacerist grec de 31 de ani, care trăieşte în România de mai bine de 10 ani, şi-a pregătit această aventură în urmă cu patru ani, când şi-a cumpărat un bilet pe nava spaţială a lui Richard Branson, şeful de la Virgin Galactic, prima firmă privată care se pregăteşte să transporte turişti spaţiali. Tânărul a plătit atunci 200.000 de dolari pe bilet, scrie wowbiz.ro.

„Virgin Galactic va fi gata să ducă oameni în spaţiu cam peste un an. Suntem plini de entuziasm, proiectul e aproape gata şi va fi prima companie de zboruri „comerciale” în spaţiu”, a declarat Richard Branson, în prima sa vizită în România.

Mai mult, acesta a mai precizat şi că în prima călătorie doreşte să se afle şi un român 100%, având în vedere că Mordechai este doar rezident român.

Turiştii care vor urca la bordul navei spaţiale, vor călători la 360.000 de metri deasupra solului, pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate înainte ca nava să ajungă înapoi la Pământ.