Primul atac armat în Kabul, după acordul între talibani şi SUA VIDEO

Focuri de armă au răsunat vineri în timpul unei adunări politice în vestul Kabulului, a anunţat un responsabil afgan, ceea ce ar fi primul atac din capitala Afganistanului după acordul încheiat între talibani şi SUA, informează Reuters.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 08:29
Primul atac armat în Kabul, după acordul între talibani şi SUA VIDEO

UPDATE: Cel puţin 27 de persoane au murit şi 29 au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Kabul. La eveniment au participat oficiali de rang înalt din Afganistan.

UPDATE: Cel puţin 18 persoane au fost rănite în atacul asupra unei adunări politice care a avut loc vineri în vestul Kabulului, potrivit Ministerului de Interne afgan, primul atac din capitala Afganistanului după acordul încheiat între talibani şi SUA, informează AFP.

„Până acum 18 persoane au fost rănite şi transportate de poliţie la spitale”, a declarat Nasrat Rahimi, purtătorul de cuvânt al ministerului, pe un grup pe WhatsApp. „Însă acesta nu este bilanţul final”, a adăugat el.

Forţele speciale afgane şi forţele poliţiei sunt la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, conform Agerpres.

Atacul a avut loc în timpul unei adunări la care era prezent un important lider politic afgan, Abdullah Abdullah, acesta reuşind să scape fără a fi rănit.

„Atacul a început cu o explozie, aparent o rachetă care a aterizat în zonă, Abdullah şi alţi politicieni au scăpat din atac fără a fi răniţi”, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Abdullah, Fraidoon Kwazoon, care a fost şi el prezent la adunarea politică.

Talibanii au negat orice implicare în acest atac, pe care l-au calificat drept „inacceptabil”.

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a condamnat la rândul său atacul, calificându-l drept „o crimă împotriva umanităţii”.

Citeşte şi: Bill Clinton, dezvăluiri despre aventura cu Monica Lewinsky: „Am făcut amor pentru a-mi gestiona anxietăţile”