Primul autobuz hibrid Mercedes a ajuns în Bucureşti FOTO

Primul autobuz hibrid Mercedes Benz, din cele 130 care au fost cumpărate de Primăria Capitalei, a ajuns în Bucureşti, conform Economica.net. Primele fotografii au apărut pe un grup de Facebook.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 14:02
Primul autobuz hibrid Mercedes a ajuns în Bucureşti  FOTO

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat la finele lunii ianuarie că primul autobuz hibrid va fi livrat în Bucureşti pe 1 martie. „Prototipul va reprezenta marţisorul pentru Bucureşti, acesta fiind livrat pe data de 1 martie.

Din luna mai, Primăria Municipiului Bucureşti va recepţiona câte 20 de bucăţi pe lună, până în luna noiembrie inclusiv, totalizând un număr de 130 de bucăţi”, a menţionat atunci Gabriela Firea. Mercedes Benz a fost declarat în 12 august 2019 câștigătorul licitației pentru 130 de autobuze hibrid în București, valoarea contractului fiind de 196,27 milioane de lei (circa 50 de milioane de euro), fără TVA. Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km, garanție de tip Full Warranty, informează Economica.net.

Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

Sursa foto: Forum Metrou Usor, Facebook