Primul automobil electric Sony, prezentat la salonul CES din Las Vegas

Compania japoneză de produse electronice, Sony, a prezentat, marţi, în cadrul celui mai mare salon de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES), un prototip de automobil electric numit Vision-S, informează EFE citat de Agerpres. Automobilul a fost realizat în colaborare cu alţi fabricanţi, precum firma germană Benteler şi cea canadiană Magna. Automobilul are un design asemănător celui al Tesla Model 3, cu o lungime de 4,8 metri, o înălţime de 1,45 metri, o lăţime de 1,9 metri şi o greutate de 2.350 kilograme. Vision-S are capacitate pentru patru persoane adulte.

RomaniaTV.net
08 ian. 2020, 15:22
Primul automobil electric Sony, prezentat la salonul CES din Las Vegas

Prototipul Sony este echipat cu două motoare electrice, care furnizează individual 200 de kilowaţi de putere şi tracţiune celor patru roţi. Automobilul Vision-S poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4,8 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 240 de km/h. Conform Sony, platforma pe care se bazează Vision-S poate fi utilizată pentru mai multe tipuri de maşini, de la cele de două locuri, la berline sau SUV.

La noul automobil electric merită semnalate caparităţile sofrware, inteligenţa artificială, senyorii cu care este dotată maşina. Aceasta foloseşte tehmologii de telecomunicaţii 5G. „Software-ul integrat evoluează constant via internet”, notează Sony.

Potrivit companiei japoneze, prototipul dispune de 33 senzori de interior şi exterior pentru a ajuta atât la conducerea maşinii, cât şi la starea de comoditate a ocupanţilor. De exemplu, dacă vehiculul detectează că un pasager a adormit în scaunul din spate „va controla automat clima din jurul său pentru a face temperatura cât mai comodă”, notează compania japoneză.

„Obiectivul este a de a dezvolta o maşină care învaţă prin intermediul pasagerilor pe care îi transportă şi care devine o parteneră inteligentă”, asigură Sony.

 

Citeşte şi:

Tesla introduce două versiuni mai ieftine ale automobilului electric Model S. Cât costă noile modele