Primul caz de COVID-19 la FCSB. Ce urmează pentru echipa lui Gigi Becali. Reacţie vehementă a clubului

La numai o zi după ce FCSB a cucerit Cupa României, unul dintre juniorii clubului a fost testat pozitiv pentru COVID-19, anunţă Digi Sport. UPDATE: FCSB neagă: niciunul dintre jucătorii şi membrii staff-ului Centrului de Copii şi Juniori al FCSB nu a fost depistat pozitiv cu COVID-19!

23 iul. 2020, 14:49
Primul caz de COVID-19 la FCSB. Ce urmează pentru echipa lui Gigi Becali. Reacţie vehementă a clubului

UPDATE: FCSB a anunţat, joi, că niciunul dintre jucătorii şi membrii stafului Centrului de Copii şi Juniori al clubului nu a fost testat pozitiv cu coronavirus, dezminţind astfel informaţii apărute în presă.

„FCSB şi FCSB Academy condamnă public modul total neprofesionist în care o parte a mass media a tratat în această după-amiază o presupusă infectare cu COVID-19 a unuia dintre juniorii legitimaţi la clubul nostru. Pe această cale anunţăm public faptul că informaţia este FALSĂ şi că niciunul dintre jucătorii şi membrii staff-ului Centrului de Copii şi Juniori al FCSB nu a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Facem un apel către reprezentanţii mass media să se informeze înainte de a publica subiecte care aduc atingere imaginii clubului nostru şi să dea dovadă de mai multă maturitate şi responsabilitate în contextul social actual!”, se arată pe site-ul FCSB.

Directorul CCJ FCSB, Ilie Alexe, a declarat că FCSB a testat tot personalul şi toţi jucătorii şi rezultatele au fost negative. „FCSB este singurul club din România care a testat atât personalul, cât şi toţi jucătorii legitimaţi înainte de reluarea activităţii după încheierea stării de urgenţă în România. Toate testele efectuate au fost NEGATIVE, indiferent de categoria de vârstă. Nu înţelegem de ce anumiţi jurnalişti îşi pot permite să scrie astfel de neadevăruri, mai ales în condiţiile în care este vorba despre un subiect atât de sensibil. Noi suntem în permanentă legătură cu clinica la care am efectuat testările COVID-19 şi nimeni de acolo nu ne-a informat cu privire la existenţa unui caz pozitiv. Închei prin a menţiona că toate activităţile Centrului de Copii şi Juniori al FCSB se desfăşoară în conformitate cu Protocolul Medical elaborat de către FRF, LPF, MTS şi MS”, a afirmat el.

Ştirea iniţială:

Conform protocolului, toţi fotbaliștii din club vor fi testați, atât cei din academie, cât și componenții echipelor de seniori. FCSB II evoluează în Liga 3 și tocmai a fost preluată de Bogdan Vintilă, anunţă Digi Sport.

Dinamo, în carantină pentru 14 ZILE. Ori va juca în Liga 1 cu juniorii, ori va pierde meciurile cu 0-3

Dan Petrescu este ultimul nume din Liga 1 care a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, iar prietenii lui, Gabi Balint și Ilie Dumitrescu, au comentat situația cu care se confruntă mai multe echipe din Liga 1.

„Prima vină e a conducătorilor, nu a jucătorilor. Trebuia să-i bage în cantonament, să facă niște controale mai dese, să-i facă pe jucători să înțeleagă că e foarte important să se protejeze cât mai mult,” a spus Gabi Balint.

Irina Deaconescu, detalii despre starea lui Cristi Manea, internat din cauza infecţiei cu COVID-19. „Toată lumea e îngrijorată!”

Și Ilie Dumitrescu crede că cluburile trebuiau să impună măsuri mai stricte în cazul în care fotbaliștii nu respectă protocolul: „În nicio țară nu s-a stat în cantonament, dar jucătorii noștri nu au dat dovadă de profesionalism. Nu faci cantonament dacă ești convins că sportivul stă acasă, nu merge în locuri publice periculoase. De aceea, niciun jucător mare n-a avut coronavirus, doar Dybala, dar nu se juca Serie A atunci”.