Primul caz de gripă aviară în Slovenia

Primul caz al virusului gripei aviare H5N8 a fost descoperit în Slovenia, la o lebădă din orașul Pragersko, aflat la 120 de kilometri de capitala Ljubljana, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
04 ian. 2017, 17:07
Primul caz de gripă aviară în Slovenia

Fermierii din zonă vor trebui să-și țină păsările în interiorul fermelor pentru a preveni răspândirea virusului, a declarat pentru Reuters Matjaz Emersic, purtător de cuvânt al Autorității slovene sanitar veterinare.

În Bulgaria, virusul gripei aviare a fost descoperit la 26 de ferme din nouă județe, peste 100.000 de păsări fiind sacrificate până acum, arată cele mai recente date ale Autorității bulgare sanitar veterinare (BFSA). A fost interzisă vânătoarea de păsări și a fost lansată sacrificarea în masă a păsărilor infectate, pentru a preveni răspândirea epidemiei.

Citeşte şi Caz de gripă aviară depistat pe un lac din Tulcea. Peste 160 de păsări domestice au fost sacrificate

Până joi, autoritățile vor sacrifica peste 110.000 de păsări, în special rațe, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Autorității bulgare sanitar veterinare, Martin Radev. Acesta a adăugat că sudul regiunii Plovdiv este cel mai afectat de virusul H5N8.

Alte state care au raportat cazuri de gripă aviară în ultimele săptămâni sunt Germania, Slovacia, Franța, Croația, Austria, Ungaria Italia și Israel.