Primul centru de vaccinare non-stop, deschis la Timişoara. „Vaccinările se fac exclusiv în baza unei programări, nu există alte scurtături”

Inspirat după model israelian, primul centru de vaccinare care va funcţiona non stop a fost deschis, marţi dimineaţă, la Timişoara. Autorităţile au anunţat că deja gradul de ocupare este de 100% pentru primele zile.

23 mart. 2021, 10:50
Primul centru de vaccinare non-stop, deschis la Timişoara. „Vaccinările se fac exclusiv în baza unei programări, nu există alte scurtături”

Primul centru de vaccinare non-stop se află la Centrul permanent din Clinica de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara. A fost deschis marţi dimineaţă, la ora 8. Primii oameni care au venit să se înscrie au fost întâmpinaţi de medici şi asistente. Aici vor fi imunizați 480 de oameni, zilnic, cu ser Pfizer. Sunt opt fluxuri de vaccinare, patru ziua și patru noaptea.

„Organizăm acest centru de vaccinare, primul din România, după modelul israelian. Deja am vaccinat câteva persoane, răspunsul a fost extrem de pozitiv, dându-ne o mare satisfacție că ideea pe are am avut-o la Spitalul Județean a fost bună și anume că oamenii doresc un centru disponibil 24/24 din ore. În primele ore de la deschidere deja s-au înscris 3.000 de persoane. Deja pentru primele zile avem un grade de ocupare de 100%.

Nu trebuie să ne facem griji că rămân doze nefolosite. Vaccinările se fac exclusiv în baza unei programări, nu există alte scurtături. A fost o idee a Spitalului Județean împreună cu DSP. Ideea a fost îmbrățișată și de București și CNCAV astfel că am primit opt fluxuri să vaccinăm cel puțin 480 de persoane pe zi”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara, conform Tion.

Citeşte şi: Flavia Groşan dezvăluie secretul tratamentului-minune. Cum a ajuns la o rată uimitoare de vindecare a pacienţilor cu Covid-19

Primul centru de vaccinare non-stop, deschis la Timişoara. „În primele trei zile vom vaccina până târziu în noapte”

Judeţul Timiş se află de mai multe luni în zona radio privind rata de infectare cu COVID-19. Reprezentanţii centrului de vaccinare spun că deocamdată se pot face imunizări doar până târziu în noapte, cu toate că a fost anunţat faptul că se vor face vaccinări non stop.

„În primele trei zile vom vaccina până târziu în noapte, colegii de la STS au fost impecabili, au lucrat până târziu în noapte, mai au de lucrat, iar platforma va putea fi disponibilă și până târziu dimineața. Se lucrează doar pe timp de noapte și vom reuși să stăm cât timp este necesar. Pentru fiecare flux avem cel puțin un doctor, două asistente și doi registratori. Acum, în centru sunt peste cinci doctori, peste opt asistente și șase registratori. Dorința timișorenilor este de a se vaccina, fiind înscriși câteva mii în câteva ore. Am anticipat acest val de entuziasm”, a mai spus directorul Spitalului Județean Timișoara.

Şefului DSP Timiș susţine că, în prezent, în județ, se fac 2.500 de imunizări în fiecare zi. Se dorește ca numărul să crească la 5.000 de persoane vaccinate zilnic.

La nivelul județului Timiș există aproximativ 80 de fluxuri de vaccinare.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „Luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare”. Medicii de familie vor vaccina din aprilie