Primul copil refugiat, născut în România

O femeie din Siria cazată din luna octombrie la Centrul pentru Solicitanţii de Azil Galaţi a născut, marţi, un băiat sănătos, de trei kilograme, la Spitalul Judeţean, acesta fiind al treilea copil al familiei refugiate.

RomaniaTV.net
29 nov. 2016, 15:44
Primul copil refugiat, născut în România

Reprezentanţii Centrului de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Galaţi arată, într-un comunicat de presă, că numărul persoanelor din centru a crescut, după ce o femeie din Siria a născut un băieţel sănătos, cu o greutate de trei kilograme.

„Yosiuf este primul copil refugiat născut astăzi (n.r. – marţi) într-o familie de persoane relocate la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi”, se precizează în comunicat.

Nou-născutul este cel de-al treilea băiat al familiei de sirieni, transferată din Grecia în România în cadrul programului de relocare.

Potrivit news.ro, familia se află în România din luna octombrie, perioadă în care au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internaţională, cererile lor fiind soluţionate prin acordarea statutului de refugiat.

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Galaţi are o capacitate de 200 de locuri şi asigură recepţia, cazarea, soluţionarea cererilor de azil şi asistenţa solicitanţilor de azil şi a persoanelor cu o formă de protecţie depuse în judeţele Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brăila, Tulcea şi Constanţa.